Patent op virtual realitybril toegewezen aan Apple

Het Amerikaans patentbureau heeft Apple een patent toegewezen op een VR-bril, waarmee je films en games kunt bekijken.

apple_patent_virtual_realityHet Amerikaanse patentbureau heeft Apple een nieuw patent toegewezen op een virtual reality-bril. Deze bril, die in het patent de vorm van een ski- of een motorbril heeft, kan volgens Apple worden gebruikt voor bijvoorbeeld het bekijken van een film. De bril moet het idee geven dat je naar een groot scherm kijkt door vlak voor je ogen beelden te projecteren. Door ieder oog een ander beeld te tonen zou het op deze manier ook mogelijk zijn om 3D-beelden te creëren.

Het patent doet denken aan de Oculus Rift, een VR-bril voor games die op vergelijkbare 3D-beelden voor de ogen van de gebruiker toont. De Oculus Rift bevat ook de nodige bewegingssensoren die je hoofdbewegingen registreren, waardoor je op vergelijkbare manier rondbeweegt in een game. De Apple-bril onderscheidt zich weer op andere manieren. Zo kan een oogscan de gebruiker identificeren als de bril wordt opgezet. Ook stemherkenning of een vingerafdrukscanner kunnen hiervoor worden gebruikt.

In patentafbeeldingen is te zien dat de bril met een iPod kan verbinden, waardoor een connectie met je iPhone vrij aannemelijk lijkt. Oculus Rift wil het ook mogelijk maken om mobiele games te spelen, al beperkt dit alternatief zich op het moment nog tot Android.

apple_patent_video_goggleDe VR-bril van Apple is volgens het patent slim genoeg om zich aan te passen op de ogen van een gebruiker. Met tests kan de bril zien welke lenssterkte je hebt. Heb je al een bril of contactlenzen, dan kun je op de VR-bril met de hand je sterkte invoeren.

Het Apple-patent werd in mei 2008 voor het eerst ingediend en is nu door het Amerikaanse patentbureau toegekend. In mei 2007 werden er door Apple al gerelateerde documenten ingediend. Het bestaan van een patent hoeft niet te betekenen dat Apple het betreffende product binnenkort op de markt wil brengen, maar één ding weten we nu wel: Apple heeft rond 2007 en 2008 zich op het idee gestort. Kans bestaat dat het toen in de ijskast is verdwenen, maar wellicht wordt het idee over een paar jaar alsnog opgepakt.

Patently Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2013, 11:42
Categorieën Accessoires, Apple
Onderwerpen patenten, virtual reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.