tim-cook-ipad-event

Tim Cook wil al zijn geld doneren aan goede doelen

Apple-CEO Tim Cook is van plan om al zijn geld aan goede doelen te doneren. Maar dat doet hij pas nadat hij de opleiding van zijn 10-jarige neefje heeft betaald.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

tim-cook-ipad-eventTim Cook is van plan om al zijn geld te doneren aan het goede doel, nadat hij de opleiding van zijn 10-jarige neefje heeft betaald. Dit vertelde hij in een gesprek met Fortune. Het gaat daarbij om een fors bedrag: volgens schattingen heeft Cook op het moment een fortuin van 785 miljoen dollar.

Tim Cook zei het volgende over zijn filantropische plannen:

"Je wil de steen in de vijver zijn die ervoor zorgt dat het water in beweging komt."

Tot nu toe had Cook zich nog maar weinig over goede doelen uitgesproken. We wisten wel dat de Apple-CEO ambities heeft om de wereld te verbeteren. Zo heeft hij zich ingezet voor diversiteit op de werkvloer en sprak hij zich uit over immigratie, mensenrechten en het gevecht tegen aids. Sinds Tim Cook begon als CEO, probeert Apple ook de werkomstandigheden in Aziatische fabrieken te verbeteren. Iets dat volgens recente documentaires nog niet helemaal is gelukt.

Cook is niet de enige CEO van een groot technologiebedrijf die zijn geld in goede doelen wil steken. Voormalig Microsoft-baas Bill Gates staat er al jaren om bekend filantropische initiatieven te steunen. Daarnaast hebben onder andere Mark Zuckerberg van Facebook en Larry Ellison bij Oracle zich aangemeld voor The Giving Pledge. Hiermee beloven ze een groot deel van hun geld te doneren aan goede doelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 maart 2015, 17:11
Categorie Achtergrond
Onderwerp tim cook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.