Patent: iPhone-camera scherpstellen op meerdere onderwerpen

Een nieuw patent van Apple beschrijft hoe je op meerdere onderwerpen kunt scherpstellen, door over het scherm te vegen. Op het moment kun je dit met één onderwerp tegelijk doen.

Patent camera focusEen nieuw patent van Apple beschrijft hoe de camera van de iPhone op meerdere punten kan scherpstellen. Door op het scherm te tappen en over meerdere onderwerpen te vegen, zou je scherp kunnen stellen op een groter veld. Op het moment kun je alleen eenmaal op het scherm tappen om de camera scherp te stellen.


Door meerdere scherp te stellen objecten te kiezen, vergroot je de scherptediepte van een foto. Hierdoor heb je meer invloed op wat er scherp op een foto verschijnt. Omdat je op het moment op slechts één onderwerp kunt scherpstellen, komt het namelijk wel eens voor dat er iets onbedoeld wazig wordt.

Het patent werd eind 2010 voor het eerst ingediend door uitvinder Richard Tsai, namens Apple. Op het moment is het slechts een patentapplicatie: hij is nog niet aan Apple toegewezen. Het is daarom nog de vraag of en wanneer Apple er iets mee gaat doen. Daarnaast moeten we zien of Apple de functie in een software-update zal toevoegen, of dat Apple eerst een uitgebreidere camera in de iPhone wil toevoegen.

Meer info: Patently Apple.

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 mei 2012 om 13:20
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.