Untethered jailbreak iOS 5.1.1 heet Absinthe 2.0, krijgt ook CLI-tool

Een video van jailbreaker @xvolks laat de iOS 5.1.1 untethered jailbreak in actie zien. Waarschijnlijk komt de jailbreak eerst uit via Absinthe en een CLI-tool, waarna een Redsn0w-versie volgt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Absinthe 2.0Op 20 mei liet pod2g weten dat we slechts dagen van de iOS 5.1.1-jailbreak zijn verwijderd. Inmiddels heeft @xvolks een video uitgebracht, waarin hij de jailbreak-tool Absinthe 2.0 demonstreert. De video is inmiddels privé gemaakt, maar was lang genoeg online voor iDownloadBlog om er een paar feiten uit te plukken. Hieruit blijkt dat je enkel je iPhone aan een computer met de tool hoeft te hangen en op een knop moet drukken om het jailbreakproces te starten. @MuscleNerd heeft op Twitter laten weten dat naast Absinthe ook Redsn0w de jailbreak later zal ondersteunen. Windows-gebruikers moeten mogelijk eerst aan de slag met de CLI-versie (command line interface) van de jailbreak.


De jailbreak van iOS 5.1.1 zal gebruik maken van het programma Absinthe, dezelfde tool die de jailbreak van iOS 5.0.1 mogelijk maakte. De 2.0-versie ondersteunt echter alle A4 en A5 devices die gejailbreakt kunnen worden, in plaats van enkel de iPad 2 en iPhone 4S. Op het moment moet de jailbreak nog getest worden op de gereviseerde Wi-Fi versie van de iPad 2 (met de S5L8942 als CPU), de internationale 3G/4G-versie van de Nieuwe iPad en de 2e generatie Apple TV.

@MuscleNerd vertelde aan iDownloadBlog dat er ook een CLI-versie van de jailbreak zal verschijnen. Hiermee moet je een reeks aan commando’s in je terminal invoeren om de jailbreak uit te voeren. Gezien Absinthe de vorige keer eerst voor de Mac verscheen, zal dit vermoedelijk de eerste methode zijn die beschikbaar is voor Windows-gebruikers. Later moet de jailbreak ook in Redsn0w verwerkt worden, een programma dat voor zowel Windows als Mac verkrijgbaar is.

We weten nog niet wanneer de jailbreak precies zal worden vrijgegeven. Mogelijk wordt de jailbreak op Hack In The Box in Amsterdam geïntroduceerd, tussen 21 en 25 mei.

De untethered jailbreak voor iOS 5.1.1 is nu beschikbaar: Absinthe 2.0: jailbreak iPhone, iPod touch, iPad en Apple TV op iOS 5.1.1 (jailbreak)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

44 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.