‘Aantal internetters met tablet groeit 10 keer sneller dan smartphone-gebruikers’

Volgens onderzoek van Adobe groeit het aantal internetters met een tablet tien keer sneller dan smartphone-sitebezoekers. In 2013 zouden tablets de smartphone voorbij kunnen schieten.

iPad internetVolgens onderzoek van Adobe is het aantal websitebezoeken vanaf tablets tien keer zoveel gegroeid als het aantal bezoeken vanaf een smartphone. Hoewel het aantal smartphone-bezoeken nog steeds hoger ligt, zou deze sterke groei ervoor kunnen zorgen dat het aantal tabletgebruikers op een website in 2013 de smartphonebezoekers zal inhalen. Houdt de groei aan, dan zijn tablets in 2014 verantwoordelijk voor 10 procent van al het internetverkeer.


De tien keer zo grote groei van internettende tabletgebruikers. Daardoor heeft het onderzoek naar nagenoeg het gehele bestaan van de iPad kunnen kijken. Adobe stelt dat het aantal internetters met een tablet in 2011 met 300 procent is gegroeid.

Volgens Adobe zijn consumenten even positief bij het bezoeken van een site als op de pc. Desondanks zou de pc nog steeds drie keer zoveel gebruikt worden om te internetten.

We moeten wel een kanttekening maken bij het onderzoek: Adobe is immers ook verantwoordelijk voor Adobe Digital Suite, een hulpmiddel voor InDesign waarmee tijdschrift-makers een blad naar de iPad kunnen brengen. Het bedrijf heeft er daarom baat bij om de iPad en andere tablets positief in het nieuws te brengen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
21 mei 2012 om 15:02
Categorie
Achtergrond
4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.