‘Meer dan 100 productontwerpers werken aan Apple iWatch’

Meer dan honderd productontwerpers houden zich op het moment bezig met Apple's iWatch. Het project zou zich daarom niet meer in de experimenteerfase bevinden.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iWatchEr werken op het moment meer dan honderd productontwerpers aan de iWatch, Apple’s vermeende horloge dat steeds meer in geruchten voorbij komt. Dit heeft de financiële nieuwssite Bloomberg gehoord van twee anonieme bronnen. De term ‘productontwerper’ wordt vrij breed genomen: dit honderd man grote team zou ook bestaan uit managers, marketingmedewerkers en software- en hardware-ingenieurs. Veel van de mensen die nu aan de iWatch werken, maakten ook deel uit van de teams achter de iPhone en iPad.


De beweringen die Bloomberg heeft gehoord, sluiten aan op eerdere geruchten. The Wall Street Journal hoorde begin deze week nog dat Apple op het moment meerdere horloge-ontwerpen aan het testen is, met als volgende stap de massaproductie van de mogelijke iWatch. De grootte van het team zou er op wijzen dat Apple zich niet meer in een experimenteerfase bevindt, maar dat er concrete stappen worden gemaakt om het horloge op de markt te brengen.

Volgens de bronnen werken Apple’s James Foster en Achim Pantfoerder mee aan het horloge. Foster rapporteert rechtstreeks aan Apple-topman Bob Mansfield, wat betekent dat hij waarschijnlijk een grote rol bij de productie van de iWatch speelt.

Smartwatch-maker Pebble‘s Eric Migicovsky sprak met CNBC ook over de iWatch. Bij dit interview werd hem ook gevraagd of een overname van Apple op de planning staat, maar de CEO zei al snel dat hij hier niet op kan reageren. Dit kan mogelijk twee dingen betekenen: Pebble is door Apple benaderd en dit moet binnenskamers blijven, of Pebble wil liever geen overnamespeculatie en weigert daarom over iedere mogelijkheid te spreken. Tim Cook zei gisteren nog tijdens een presentatie op de Goldman Sachs Technology-conferentie dat er maandelijks kleine bedrijven worden overgenomen en dat Apple ook regelmatig kijkt naar grotere overnames. Maar die overnames liepen soms spaak.

Migicovsky zegt zich hoe dan ook geen zorgen te maken om concurrentie van Apple. Volgens hem kan een smartwatch van Apple het product in het algemeen populairder maken, wat weer kan leiden tot meer aandacht voor Pebble.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

20 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.