FiftyThree brengt bijzondere iPad-stylus Pencil uit

Pencil van Fiftythree is een bijzondere iPad-stylus van hout of aluminium. De stylus is energiezuinig en werkt met Bluetooth LE.

pencil-hand
Van de tientallen schrijf- en tekenpennen die voor de iPad verschenen zijn, waren er maar een paar die echt opzien baarden. FiftyThree, bekend van de schilder- en tekenapp Paper probeert nu indruk te maken met een stylus die de beste ooit zou moeten zijn. De naam is simpelweg Pencil en hij werkt met Bluetooth Low Energy (Bluetooth 4.0). Er zijn twee modellen in walnoten hardhout ($60) en aluminium ($50). Het duurste model heeft ingebouwde magneten om ‘m aan de Smart Cover van de iPad vast te plakken.

pencil met app

Het grappige is dat elke Pencil voorzien is van een gummetje. Veeg je met de bovenkant over het scherm, dan herkent de Paper-app automatisch dat je iets wilt wissen. Het werkt dus net als een normale potlood met gumtip. Je krijgt er een extra schrijftip en gummetje bij. Pencil werkt dus niet met gewone aanraking, zoals een gewone stylus, maar herkent de pen op basis van Bluetooth.

FiftyThree_Pencil_tekenen

Om de koppeling tussen iPad en Pencil te leggen hoef je alleen op een digitaal knopje in de Paper-app te tikken. Ze noemen het ‘Kiss to Pair’ en het vervangt het normale koppelen via Bluetooth, waarbij je vaak knoppen moet indrukken of codes moet intoetsen. Er is geen aan/uitknop en de Pencil is daarom altijd klaar voor gebruik. Door het gebruik van Bluetooth LE gaat de stylus maandenlang mee zonder bij te laden. Opladen gaat via de usb-poort. Natuurlijk wordt ook rekening gehouden met negeren van handpalmen op het scherm, als je iets zit te tekenen.

pencil tekenenDe makers van de Pencil werkten voorheen bij Microsoft aan de Courier, een tablet die nooit goed uit de verf is gekomen. Misschien dat het daarom ook logisch was dat ze met een stylus op de proppen kwamen. Steve Jobs zag een stylus niet zitten, maar volgens CEO Georg Petschnigg van FiftyThree is een stylus niet zo’n gek idee. Ze zijn nauwkeuriger, al zouden ze inderdaad niet de primaire manier moeten zijn om touchscreens te bedienen. Maar voor specifieke taken zijn ze prima. Aan het project werkten ook John Ikeda en Jon Harris mee, twee hardware-experts die betrokken waren bij de Xbox 360-controller, de Kinect, de Courier en de Zune, vier projecten bij Microsoft waarvan alleen de eerste twee een succes zijn geworden.

Meer info: FiftyThree-shop

Let op: nog geen levering mogelijk buiten de VS en Canada, dus schakel vrienden ter plaatse in als je de Pencil snel wilt hebben!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 november 2013, 16:39
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.