Reacties voor: Ontwikkelaar denkt dat Apple push blokkeert op gehackte iPhones

Ontwikkelaar PoweryBase denkt iets vreemds te hebben ontdekt: gebruikers met een gehackte iPhone blijken meer dan gemiddeld problemen te hebben met het ontvangen van push notificaties. Ze kunnen de applicatie NotifyMe maar beter niet kopen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Maar dit snap ik niet echt want ik maak gebruik van eBuddy en dan krijg ik ook gewoon push berichten wat bij mij perfect werkt op de de jailbroken iPhone 3GS dus ik snap het probleem niet?

  2. Tja, als je dingen modificeert naar eigen wil kan dat gebeuren. Bij vrienden zag ik dat met gejailbreakte/gehackte 3G’s ook vaak langzamer werden etc. Dat Apple het blokt is hun goedrecht natuurlijk. Vooral met de 3GS snap ik niet waarom je nog een gehackte iPhone nodig hebt…

  3. Ik vind jailbreakeb onzin. Ik zie niet in waarom ik het zou doen. Ik heb niet het idee dat het iets toe zou voegen aan mijn ipod touch of iphone, en als ik dit hoor ben ik het al helemaal niet meer van plan

  4. Volgens mij wordt er hier met gehackt hacktivated bedoeld. Telefoons die dus met ultrasn0w zijn geactiveerd, zodat ze een andere provider kunnen gebruiken. Het gaat dus niet om het jailbreaken.

    En Dereck;
    Dat je iPhone van het jailbreaken zelf sloom wordt is bullshit. Dat komt door eventuele achtergrondprocessen die je draait. MobileSubstrate extensies als WinterBoard bijvoorbeeld.

    Voordelen voor jailbreaken zijn bijvoorbeeld:
    – SBSettings: Snel en makkelijk services als 3G, WiFi, GPS en Bluetooth uitzetten.
    – WinterBoard: Je iPhone een “leuker” uiterlijk geven, of je lockscreen zo aanpassen dat je direct al je mailtjes e.d. kunt zien.

  5. werkt hier prima met beejive op 3gs. misschien blocken ze push als je en pakketje als beejive illegaal heb bemachtigt.

  6. Ik heb een 3G+Jailbreak maar ik ontvang push notificaties heel vaak niet.

  7. Verwijderd door redactie.

  8. Origineel geplaatst door DouweM
    Volgens mij wordt er hier met gehackt hacktivated bedoeld. Telefoons die dus met ultrasn0w zijn geactiveerd, zodat ze een andere provider kunnen gebruiken. Het gaat dus niet om het jailbreaken.En Dereck;
    Dat je iPhone van het jailbreaken zelf sloom wordt is bullshit. Dat komt door eventuele achtergrondprocessen die je draait. MobileSubstrate extensies als WinterBoard bijvoorbeeld.

    Dat bedoelde ik ook. Niet de jailbreak zelf maar het aanpassen zodat het meer kan dan waarvoor het bedoeld was of hoe ze het in gedachten hadden.

    Anyway ik jailbreak niets 🙂

  9. Origineel geplaatst door Dereck
    Origineel geplaatst door DouweMVolgens mij wordt er hier met gehackt hacktivated bedoeld. Telefoons die dus met ultrasn0w zijn geactiveerd, zodat ze een andere provider kunnen gebruiken. Het gaat dus niet om het jailbreaken.En Dereck;
    Dat je iPhone van het jailbreaken zelf sloom wordt is bullshit. Dat komt door eventuele achtergrondprocessen die je draait. MobileSubstrate extensies als WinterBoard bijvoorbeeld.Dat bedoelde ik ook. Niet de jailbreak zelf maar het aanpassen zodat het meer kan dan waarvoor het bedoeld was of hoe ze het in gedachten hadden. Anyway ik jailbreak niets

    Achja, als je maar een paar kleine maar handige dingetjes doet, like me, merk je niks van prestatieverlies 🙂

  10. Ik heb alleen gejailbreaked om met Winterboard
    een leuker thema en leukere geluiden voor nieuwe sms en mail. Want die zijn van Apple gewoon ronduit saai. Het standaard mail geluid hoor je bijna niet eens!

  11. Push werkt hier ook voor geen meter. (Jailbreak)

  12. Hier werkt Push gewoon met een gejailbreakte iPhone 3Gs en 3G.

  13. Verwijderd door redactie. Gebruik de zoekfunctie.

  14. Dat heeft PoweryBase slim gedaan, mooi de aandacht op zijn pushsysteem vestigen.

  15. Joh die 80% zijn gewoon de mensen die denken dat je met een hotmail accountje push kan krijgen. Werkt perfect hier.

  16. Origineel geplaatst door DouweM
    Volgens mij wordt er hier met gehackt hacktivated bedoeld. Telefoons die dus met ultrasn0w zijn geactiveerd, zodat ze een andere provider kunnen gebruiken. Het gaat dus niet om het jailbreaken.

    Klopt niet, hackivated is het hacken van het activeren, wat je op het begin bij de aankoop van een iPhone moet doen.
    Wat jij noemt is unlocken.
    Jailbreaken heeft er inderdaad niet veel mee te maken.
    Mensen die de 2G hebben laten invliegen uit Amerika moeten altijd gehackt activeren.

    OT: Dit was al langer bekend. Er is zelfs een artikel over geschreven: “iPhone Dev Team brengt PushFix voor push notificaties [jailbreak]”

  17. Origineel geplaatst door softijs
    Joh die 80% zijn gewoon de mensen die denken dat je met een hotmail accountje push kan krijgen. Werkt perfect hier.

    Hahaaha..! Het gaat toevallig wel over de andere push (zoals in apps al HEYWAY) 😉

  18. Origineel geplaatst door softijs
    m wordt is bullshit. Dat komt door eventuele achtergrondprocessen die je draait. MobileSubstrate extensies als WinterBoard bijvoorbeeld.

    Voordelen voor jailbreaken zijn bijvoorb

    Het gaat hier over push-notifications, niet over push mail..

  19. Push werkt ook bij mij niet. Maar als je berichtgeving aanzet (dan werkt het trouwens niet maar dit terzijde)
    dan slurpt de batterij weg, ondanks dat je de iPhone niet gebruikt. Het is wel leuk en aardig maar als het niet werkt en slurpt zit ik er niet op te wachten. Push zal sowiezo aardig wat slurpen.

  20. Jammer, maar niet echt medelijden met JB-ers.

  21. Heb de 3gs ge-jailbreakt met purplerain RC2, maar heb nergens last van….

  22. ik weet dat hij hier hacktivated iphones bedoel, maar ik heb een JB gehad op me officieel geactiveerde iphone, en deze is ook standaard simlockvrij, maar toch kreeg ik met een JB geen push meer binnen……
    Weet alleen niet meer zeker bij welke JB dit was, Purpler1n of die van t dev team…volgens mij was t iig die van t dev team.

  23. Ze zeggen toch dat het niet uitmaakt met jailbreaks?

  24. Tja, als je dingen modificeert naar eigen wil kan dat gebeuren. Bij vrienden zag ik dat met gejailbreakte/gehackte 3G’s ook vaak langzamer werden etc. Dat Apple het blokt is hun goedrecht natuurlijk. Vooral met de 3GS snap ik niet waarom je nog een gehackte iPhone nodig hebt…

    Zucht, waarom willen allerlei n00bs en betweters hun ‘opinie’ over jailbreaken aan mij opdringen? Het voegt niets toe, het boeit (mij) niet en het begint ietwat irritant te worden.

    Ik ben DIK tevreden met mijn 3.0 (destijds 2.2) jailbroken 3G om allerlei redenen. Dus laat mij.

    Stelletje johova’s !!! ;-(

  25. Origineel geplaatst door DouweM
    Volgens mij wordt er hier met gehackt hacktivated bedoeld. Telefoons die dus met ultrasn0w zijn geactiveerd, zodat ze een andere provider kunnen gebruiken. Het gaat dus niet om het jailbreaken.En Dereck;
    Dat je iPhone van het jailbreaken zelf sloom wordt is bullshit. Dat komt door eventuele achtergrondprocessen die je draait. MobileSubstrate extensies als WinterBoard bijvoorbeeld.Voordelen voor jailbreaken zijn bijvoorbeeld:
    – SBSettings: Snel en makkelijk services als 3G, WiFi, GPS en Bluetooth uitzetten.
    – WinterBoard: Je iPhone een “leuker” uiterlijk geven, of je lockscreen zo aanpassen dat je direct al je mailtjes e.d. kunt zien.

    Ik kan al die dingen ook gewoon op de 3Gs uitzetten ZONDER jailbreak hoor.

  26. ja tuurlijk kan dat ook zonder JB, maar MET JB gaat t allemaal net iets makkelijker 🙂 en sneller toegankelijk allemaal 🙂 En met JB kan je van alles customizen en dat is gewoon LEUK.

  27. Origineel geplaatst door Roger
    Ze zeggen toch dat het niet uitmaakt met jailbreaks?

    Nja bij mij dus wel 😛

  28. Heb zelf jb en unlock toegepast en alles werkt nog prima

  29. Ik vind Cydia en de Cydia store een enorm pluspunt van de iPhone en als mensen hun iPhone origineel willen laten..so be it.

    Hier een jailbreak 3GS, maar gekochte push apps werken perfect.

  30. @MichaelJ: @Dereck: @laurens: @Kokkie: @softijs: @Akai: @Willem: @Denny: @marcoooo: Jemig, lezen is wel echt een kunst he?? het wordt nog extra onder het artikel gezet (voor degenen achter hun desktop PC nog in het blauw!!) het gaat hier om ILLEGAAL GEACTIVEERDE IPHONES!!! dus niet om gejailbreakte iphones/ipod touches!!!! LEZEN!!
    Ik heb ook een hacktivated iPhone 2G en bij mij werkt push ook, maar ik zal er ook niet om gaan klagen, want als je iets doet wat niet mag, en het heeft nare gevolgen, moet je ook wel voor die gevolgen instaan 😉

  31. Dit was al langer bekend en heeft te maken dat er geen goede certificaten voor Push op je telefoon staan.
    Dit is op te lossen door de juiste certificaten te kopieren, even googlen dan moet iedereen wel even vinden hoe het moet 😉

  32. Origineel geplaatst door Bimmer
    Quote

    Origineel geplaatst door Bimmer
    Tja, als je dingen modificeert naar eigen wil kan dat gebeuren. Bij vrienden zag ik dat met gejailbreakte/gehackte 3G’s ook vaak langzamer werden etc. Dat Apple het blokt is hun goedrecht natuurlijk. Vooral met de 3GS snap ik niet waarom je nog een gehackte iPhone nodig hebt…Zucht, waarom willen allerlei n00bs en betweters hun ‘opinie’ over jailbreaken aan mij opdringen? Het voegt niets toe, het boeit (mij) niet en het begint ietwat irritant te worden. Ik ben DIK tevreden met mijn 3.0 (destijds 2.2) jailbroken 3G om allerlei redenen. Dus laat mij.Stelletje johova’s !!! ;-(

    Exact datzelfde kun je natuurlijk zeggen van al die mensen die wel JB en/of Unlock hebben gedaan en zonodig “hun” opinie willen opdringen. Boeit ook velen niet en is ook opdringerig.

    Dus laat ook de anderen in hun waarde. JEhova!!

  33. Wanneer gaat Gonny met vakantie?

  34. ik heb sinds een paar dagen probs met men push me.com account…
    wil lukken dat het begonnen is sinds men jailbreak is…
    ik ga hem nu opnieuw maagdelijk installen en evalueren.
    benieuwd…. 😉

  35. Origineel geplaatst door Michiel93
    Ik vind jailbreakeb onzin. Ik zie niet in waarom ik het zou doen. Ik heb niet het idee dat het iets toe zou voegen aan mijn ipod touch of iphone, en als ik dit hoor ben ik het al helemaal niet meer van plan

    Ik zal wel moeten… Krijg zonder Sbsettings mijn edge niet helemaal uit, waardoor mijn telefoonrekening nogal op blijft lopen.
    Daarbij zijn supreme prefrences gewoon uiterst handig 😉

  36. @Dereck:
    Alleen al de toggles van SBsettings is voor mij een reden om te jailbreaken. Snel 3G en wifi in en uit schakelen, en het spaart batterij. Is daar trouwens nog geen aparte app voor?
    Backgrounder is reden #2.
    PDAnet voor tethering is #3.

  37. Net de gratis versie van NotifyMe getest op mijn jailbroken 3G. Werkt prima.

  38. I(L)Backgrounder:D

    iedereen zit te zeuren over achtergrond processen, maar eigenlijk is het er gewoon al..

  39. Oh well…alweer een misleidend titel.:( Goed wel dat tot aan het einde van het artikel een “voor alle duidelijkheid” ballonnetje is gezet.
    Jailbreaken is ook een hack, dus ik kan het begrijpen waarom sommige mensen het direct verbinden met jailbreak.

  40. Origineel geplaatst door iBoss
    Oh well…alweer een misleidend titel.:( Goed wel dat tot aan het einde van het artikel een “voor alle duidelijkheid” ballonnetje is gezet.
    Jailbreaken is ook een hack, dus ik kan het begrijpen waarom sommige mensen het direct verbinden met jailbreak.

    pfff ik snap het verschil wel hoor. Zeg alleen dat ik dusgeen push door krijgt als ik er een JB op heb staan, JB werkt bij mij zoiezo voor geen meter.
    Zonden JB, origineel unlocked en geactiveerd werkt alles perfect…

  41. Als het om JB iPhones gaat kan ik het begrijpen. Ik ken mensen die doodleuk een gekraakte betaalde applicatie met push draaiende hebben.

    Je zorgt dan niet alleen voor gemiste inkomen voor het softwarebedrijf, maar je laat hun ook nog eens op kosten draaien door hun push-server te gebruiken.

    Belachelijk, koop je software gewoon legaal.

  42. zijn er al echt applicaties die van push gebruik maken? ik heb zelf nog niets gezien. geinstalleerde programma’s: navigon, music2, taptap (3 soorten), istart, iwoopie, nfsu, tweetdeck, nu, shazam, nimbuzz, aanbieding, assassin’s creed en netnewswire.

  43. Echt ongelovelijk!

    Al deze reacties ( met enkele uitzondering )
    zijn van mensen die NIET lezen, en hun iphone zomaar gebruiken en jailbreakenetc!

    Als je ooit had gelezen, zelfs op deze site ( toch beetje jammer dat bij het maken van een blog geen rekening gehouden wordt met eerder aangemaakte blogs) Had je kunnen weten dat de oorspronkelijke jailbreak van de 3.0 een aantal problemen had o.a. Youtube en Push notification issues.

    Hier is door het devteam een push-fix voor gemaakt! Waarbij je een normaal geactiveerde iPhone of iPod touch kunt gebruiken om zgn push / youtube certificaten te exporteren en vervolgens te importeren op de niet correct functionerende iPhone.

    Daarna werkt youtube / push notificaties wel!!

    Aan de maker van deze blog. LEES je in voof je post!!

  44. Origineel geplaatst door Paul
    Echt ongelovelijk!Al deze reacties ( met enkele uitzondering )
    zijn van mensen die NIET lezen, en hun iphone zomaar gebruiken en jailbreakenetc!Als je ooit had gelezen, zelfs op deze site ( toch beetje jammer dat bij het maken van een blog geen rekening gehouden wordt met eerder aangemaakte blogs) Had je kunnen weten dat de oorspronkelijke jailbreak van de 3.0 een aantal problemen had o.a. Youtube en Push notification issues.Hier is door het devteam een push-fix voor gemaakt! Waarbij je een normaal geactiveerde iPhone of iPod touch kunt gebruiken om zgn push / youtube certificaten te exporteren en vervolgens te importeren op de niet correct functionerende iPhone. Daarna werkt youtube / push notificaties wel!!Aan de maker van deze blog. LEES je in voof je post!!

    Denk je nou echt dat er niet gelezen wordt, heb de pushfix als een van de eerste geinstalleerd (toegepast), maar alsnog doet hij het niet (push), apps die gewoon gekocht zijn werkt push wel de andere via andere wegen die pushen nog steeds niets.

  45. Origineel geplaatst door vdvorst
    Krijg zonder Sbsettings mijn edge niet helemaal uit, waardoor mijn telefoonrekening nogal op blijft lopen.

    Daar heb je geen JB voor nodig. Ga naar http://www.unlockit.co.nz installeer een kaal profiel en klaar is vdvorst. 😉

  46. Origineel geplaatst door Bimmer
    Tja, als je dingen modificeert naar eigen wil kan dat gebeuren. Bij vrienden zag ik dat met gejailbreakte/gehackte 3G’s ook vaak langzamer werden etc. Dat Apple het blokt is hun goedrecht natuurlijk. Vooral met de 3GS snap ik niet waarom je nog een gehackte iPhone nodig hebt…Zucht, waarom willen allerlei n00bs en betweters hun ‘opinie’ over jailbreaken aan mij opdringen? Het voegt niets toe, het boeit (mij) niet en het begint ietwat irritant te worden. Ik ben DIK tevreden met mijn 3.0 (destijds 2.2) jailbroken 3G om allerlei redenen. Dus laat mij.Stelletje johova’s !!! ;-(

    Of het nou om jailbreaken, illegaal unlocken gaat – dat maakt niets uit. Feit blijft dat als je er shit mee doet die neit toegestaan is via allerlei omwegen hij dan anders kan reageren dan dat je hem normaal gebruikt. Ik probeer niemand ervan te weerhouden te jailbreaken, moet je lekker zelf weten. Ik VIND het alleen een beetje houtje touwtje allemaal. Deze reacties zijn bedoeld voor meningen dus plaats ik die.

    Anyway was ook bedoeld waarom mensen nog jailbreaken/etc. Dit omdat je met 3.0 en evt. de 3GS al bijna alles kan.

  47. @Goenigoegoe:
    ik zou dan maar zeggen, gewoon kopen..dus

  48. Dus het gaat puur om het activeren? Mijn 3G is namelijk gejailbreakt en illegaal geactiveerd, maar dat activeren was in feite helemaal niet nodig. Zou push wel werken als ik hem weer jailbreak en gewoon activeer?
    Hopelijk heeft iemand hier antwoord op, dan ga ik direct aan de slag!
    Thnx

  49. Origineel geplaatst door Dereck
    Anyway was ook bedoeld waarom mensen nog jailbreaken/etc. Dit omdat je met 3.0 en evt. de 3GS al bijna alles kan.

    Dan is het helemaal duidelijk dat je helemaal niet weet wat alles betekent.

  50. Origineel geplaatst door iBoss
    Origineel geplaatst door DereckAnyway was ook bedoeld waarom mensen nog jailbreaken/etc. Dit omdat je met 3.0 en evt. de 3GS al bijna alles kan.Dan is het helemaal duidelijk dat je helemaal niet weet wat alles betekent.

    De toegevoegde waarde van al die zaken die je bij Cydia kunt vinden is erg betrekkelijk. Bij de Appstore vindt je minstens 10 keer van’t hetzelfde bij Cydia is dat 25 keer ‘t zelfde.

    Wees eerlijk: hoeveel themes zijn zinvol, hoeveel ‘fart’ programma’s heeft iemand nodig, hoeveel ‘licht’ enzovoort, enzovoort.

    Ik heb nu 2 jaar een iPhone, de huidige 3G heb ik een JB na 3.0 gedaan omdat ik beide navigatieprogramma’s wilde uitproberen maar als volgende week mijn 3GS komt zie ik geen enkele reden voor een JB.

    Reactie aangepast door redactie.

  51. @Vespa: Ik ben er nog even mee aan de gang geweest, en opnieuw de jailbreak erop gezet maar dit keer zonder activatie. Push werkt nu gelukkig wel!

  52. Verwijderd door redactie.

  53. Verwijderd door redactie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.