Apple laat netwerktest met mobiele telefoon uitvoeren in China

Apple heeft een netwerklicentie aangevraagd voor de iPhone in China. Dit is een eerste stap om de iPhone ook in China uit te brengen. Dat zal echter niet eerder gebeuren dan begin volgend jaar, zo verwachten analisten.

Apple ChinaApple heeft een netwerklicentie aangevraagd voor de iPhone in China. Dit is een eerste stap om de iPhone ook in dit Aziatische land uit te brengen. Dat zal echter niet eerder gebeuren dan begin volgend jaar, zo verwachten analisten. Apple praat al maanden met China Unicom, de meest kansrijke operator om de iPhone in China te verkopen.

De gesprekken liepen daarbij moeizaam, onder andere vanwege de vraag of er Wi-Fi op het toestel moest zitten en welke applicaties Apple mee zou leveren. Apple schijnt nu een testtoestel bij de Chinese regelgevende autoriteit (China Telecommunication Technology Labs) te hebben ingediend. Deze instantie zorgt voor de netwerklicenties. Op dat toestel is Wi-Fi uitgeschakeld. China staat Wi-Fi op telefoontoestellen alleen toe als er gebruik wordt gemaakt van een Chinees veiligheidsprotocol. De eerste Wi-Fi-toestellen die daaraan voldoen zijn de afgelopen week goedgekeurd.

De iPhone kan binnen drie maanden worden goedgekeurd. Dit zal de gesprekken met China Unicom bespoedigen. Toch zal het misschien nog tot begin volgend jaar duren voordat het toestel daadwerkelijk op de markt is. In april zei Apple nog, dat ze hopen binnen een jaar iPhones te verkopen in China. In China is onlangs wel een naamloos Apple-toestel goedgekeurd, dat geschikt is voor WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access), het Chinese 3G-netwerk. Dat zou zomaar een iPhone kunnen zijn…

Via: iPhoneCentral

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 juli 2009, 20:57
Categorie Providers

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.