Ontdekkingen in iPhone OS 3.0: Safari, batterij, datadetectie

In iPhone OS 3.0 zijn een aantal nieuwe functie ontdekt, zoals instellingen voor push notifictions, Data Detectors in diverse applicaties en de mogelijkheid om de batterijstatus op drie verschillende manieren te tonen.

notificationsApple Insider heeft een aantal nieuwe functies in de derde beta van iPhone OS 3.0 ontdekt. Eén daarvan is dat je bij push notificaties straks zelf kunt kiezen of je met geluiden, alerts (pop-ups) of badges (nummerrondjes) gewaarschuwd wilt worden. Dit is instelbaar via een nieuwe menuoptie Notifications in het algemene instellingenmenu.

Een kleine ontdekking is dat je in Safari nu alle vensters kunt sluiten, zelfs het laatste nog openstaande browservenster. Op dit moment moet je nog minstens één tabblad open laten staan. Op dit moment moet je nog eerst een nieuwe pagina openen om je browser helemaal leeg te maken.

iPhone OS 3.0 zal ook een optie bevatten om te laten zien hoeveel batterijduur er nog over is. Dit kun je zien met een percentage dat bij het batterijicoon wordt getoond. Hoe je dat zichtbaar kunt maken in iPhone OS 3.0, hebben we laatst al eens uitgelegd. Het zal hopelijk duidelijk zijn dat je daar straks geen jailbreak meer voor nodig hebt. Je kunt straks kiezen of je de batterijstatus in de vorm van een icoontje, een icoon met percentage of alleen een percentage wilt zien.

Een andere ontdekking zijn de Data Detectors in diverse applicaties. Die herkennen wanneer een tekstfragment bijvoorbeeld een e-mailadres, telefoonnummer of straatadres bevat. Door op een telefoonnummer te tikken word je doorgestuurd naar de telefoonapplicatie, waarna je vanzelf gaat bellen. Dit werkt op dit moment al in de browser, maar straks bijvoorbeeld ook in de notitie-applicatie.

Via: Apple Insider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2009, 18:21
Categorie iOS
Onderwerpen batterij, notificaties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.