Maak van je iPhone een autocue met ProPrompter

ProPrompter komt met mobiele autocue voor de iPhone. Daarmee kun je tot op een afstand van 4,5 meter tekst oplezen van de iPhone, terwijl het lijkt alsof je in de camera kijkt.

img_wing_iphoneDe huidige videocamera’s voor consumenten worden steeds professioneler. Zo is het tegenwoordig mogelijk om met een apparaat kleiner dan de gemiddelde computermuis opnamen te maken in Full HD. Voor degenen die een heuse tv-show met hun compact-cam willen ontwikkelen, komt het Amerikaanse bedrijf Bodelin Technologies met een oplossing. Het bedrijf biedt een opzetstuk voor de camera’s, waar een iPhone kan worden ingeplugd. Op de iPhone rolt dan de tekst langs.

De ProPrompter Wing, zoals het opzetstuk heet, kan worden vastgeschroefd aan de aansluiting voor het statief van de handycam. De iPhone kan vlak naast de lens worden gemonteerd, zodat kijkers het idee krijgen dat iemand recht in de lens kijkt, terwijl de presentator gewoon tekst opleest.

Het softwaregedeelte wordt verzorgd door de ProPrompter app. Deze ligt nu ter beoordeling bij Apple. Op de website van ProPrompter kan de tekst worden ingevoerd, waarna deze door de gratis app op de iPhone kan worden vertoond. Volgens de ontwikkelaars moet de tekst op de iPhone tot op een afstand van zo’n 4,5 meter te lezen zijn.

De ProPrompter Wing kost omgerekend zo’n 70 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2009, 15:40
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.