swift-logo-apple

Apple’s programmeertaal Swift nu al het meest populair op GitHub

Apple's eigen programmeertaal Swift is na nog geen week de populairste programmeertaal op GitHub. Swift is de programmeertaal die veruit het meest als favoriet gemarkeerd is.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple’s programmeertaal Swift is nu al het meest populair op GitHub, de website waar ontwikkelaars terecht kunnen voor open source-ontwikkeling. Nog geen week geleden werd Swift open source beschikbaar op GitHub, maar nu al is het project waarin programmeertaal ontwikkeld wordt andere programmeertalen voorbij geschoten als je kijkt naar het aantal sterren.

Swift stijgt in populariteit

swift-eigenschappenOp het moment van schrijven zijn er ruim 20.000 mensen die Swift met een ster gemarkeerd hebben. Dit geeft aan hoe vaak de programmeertaal op dit moment op GitHub als favoriet gemarkeerd is ten opzichte van andere programmeertalen waarvan de bron op GitHub staat. Op de tweede plaats staat Rust (ruim 14.000), gevolgd door de programmeertalen Go, Coffeescript en Ruby. Ook als je kijkt naar forks doet Swift het goed. Een fork is een kopie van een code waar een ontwikkelaar zelf aan verder kan gaan werken. Swift staat hier op de vierde plaats na Rust, PHP en Ruby. Belangrijke programmeertalen zoals Java en C++ ontbreken op GitHub, maar toch geeft dit een goede indruk van de populariteit van Swift.

Vorige week werd Swift open source, wat wil zeggen dat ontwikkelaars aanpassingen in kunnen dienen om de programmeertaal beter te maken. Waarschijnlijk verschijnen er de komende tijd steeds meer apps die gemaakt worden met deze jonge programmeertaal. Apple kondigde Swift op de WWDC van 2014 aan en wordt gebruikt om apps te ontwikkelen voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac. Meer informatie lees je in onderstaand dossier over Apple’s programmeertaal.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 08 december: Het artikel is verder aangevuld met correcte informatie over de betekenis van de populariteit van Swift op GitHub.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 december 2015, 16:35
Categorie Apple
Onderwerpen github, programmeren, swift

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.