Onderzoek: smartphone-gebruikers willen grotere schermen

Uit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat de meeste mensen een groter telefoonscherm willen. De ideale schermgrootte zou tussen de 4 en 4,5 inch liggen. De iPhone heeft een scherm van 3,5 inch.

Onderzoek wijst uit dat smartphone-gebruikers grotere schermen willenUit onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat smartphone-eigenaren een groter scherm willen. Zo’n negentig procent zou een groter telefoonscherm willen dan hij of zijn nu gebruikt. De ideale schermgrootte zou tussen de 4 en 4,5 inch liggen. Ter vergelijking: het scherm van de iPhone is 3,5 inch. Vooral surfen op het web, het bekijken van video’s en het spelen van games zouden belangrijke redenenen zijn voor het verlangen naar een groter scherm. Deze activiteiten komen dan beter tot hun recht.


Er zit wel een belangrijke maar aan de grote schermen, de telefoon moet wel dun zijn. Mensen hebben geen interesse in grote lompe apparaten. In het onderzoek van Strategy Analytics konden de mensen kiezen uit diverse prototypes met verschillende schermgroottes en diktes. Dun en groot is hierbij het meest populair.

Sinds de originele iPhone is het scherm van iPhone 3,5 inch gebleven. Hoewel de resolutie wel is verhoogd, is het scherm nooit aangepast. Mogelijk zal de volgende iPhone een groter scherm krijgen. Er zijn geen aankondigingen of geruchten die dit onlangs hebben beweerd, maar voor de uitgave van de iPhone 4S gingen er wel verhalen rond over een iPhone 5 met 4 inch scherm. Ook de resolutie zou dan weer verhoogd moeten worden, anders kan Apple niet beweren dat de iPhone een Retina Display heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 15:57
Categorie Achtergrond
Onderwerpen onderzoek, scherm
50 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.