Eerste reviews van nieuwe iPad zijn lovend

De Amerikaanse media mochten de nieuwe iPad vijf dagen lang testen en komen met soms verrassende oordelen. Over het algemeen is er grote lof voor de derde generatie iPad die 23 maart 2012 in Nederland verschijnt.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Nieuwe iPad gerecenseerdDe eerste recensies van de nieuwe iPad zijn op het internet verschenen. Met name Amerikaanse media kregen al een kans Apples derde generatie tablets aan de tand te voelen en vellen hun oordeel. Over het algemeen genomen is er veel lof voor de nieuwe iPad, merkt de website Cult of Mac die veel recensies bij elkaar sprokkelde. Er zijn ook opvallende stellingen. The New York Times zag liever meer en grotere verbeteringen en SlashGear schrijft dat de nieuwe iPad beter is in video schieten dan in foto’s maken.

John Gruber, social media-blogger en ontwikkelaar:

Als je bekend bent met de ervaring van een oud iPhone-beeldscherm over te stappen op het Retina-scherm, dan zal hetzelfde gevoel je overvallen met de nieuwe iPad. Lezen op het nieuwe iPad-scherm is één en al plezier. Nadien weer teruggaan naar de iPad 2 is gewoon gemeen. Zelfs iPhone-apps met Retina-ondersteuning voor de iPhone zien er nu beter uit. Niet-Retina apps voor de iPhone zien er dan weer uit als retro 8-bit videogames, maar daar zijn er gelukkig niet zoveel van over. Het Retina-beeldscherm van de nieuwe iPad is fantastisch, alle onderdelen van de interface voelen sneller en de prijs is hetzelfde. Waarom zou je niét van de nieuwe iPad houden? Zo simpel is het.

Walt Mossberg, Wall Street Journal:

Ik houd van de foto’s en video’s die ik heb geschoten met de geweldig verbeterde camera van de nieuwe iPad. De duur van mijn batterij was gedurende mijn test maar 11 minuten minder dan met de vorige iPad, een prestatie die nog altijd veel beter is dan andere tablets die ik heb getest. Gedurende de vijf dagen dat ik het nieuwe model heb getest, merkte ik dat ik kleinere lettertypes in mijn e-books en e-mail kon lezen. De foto’s waarvan ik genoot op de oude iPad, zagen er nu veel beter uit. Niet alleen vanwege de hogere resolutie, maar ook omdat Apple claimt dat de kleurverzadiging 44 procent beter is op de nieuwe iPad.

The New York Times:

Echt, de nieuwe iPad had de iPad 2S moeten heten. In het verleden voegde Apple altijd de letter S toe aan modellen die niet helemaal nieuw waren, maar in plaats daarvan smaakvol waren geüpdatet. Dat is precies wat er aan de hand is met de nieuwe iPad. Haar technische verbeteringen maken van de iPad nog steeds een gewild object – nog net uit de klauwen van de Android-competitie – maar nemen de nieuwe iPad geen nieuwe kant mee op.

Joshue Topolsky, The Verge:

Al met al heeft de nieuwe iPad mijn verwachtingen ingelost als het aankomt op de prestaties en de batterij. Ik zou niet weten hoe het mijn verwachtingen had moeten overtreffen. De nieuwe iPad is alles wat de vorige generatie iPad was, maar dan nog beter en mooier. Hij is stabiel, betrouwbaar, snel en heeft een lange levensduur. Waar kun je nog meer om vragen?

MG Siegler, TechCrunch:

iPhoto, de nieuwe fotobewerkings-app van Apple, is de echte ster. In combinatie met de betere camera werkt de applicatie geweldig voor de meeste behoeften van fotobewerking. Er zijn wat kleine vertragingen als je de vinger over een grotere foto veegt om de belichting te bepalen, maar in het algemeen voelt alles erg solide.

Jim Dalrymple, The Loop:

Na Apples evenement had ik moeite om het nieuwe Retina-beeldscherm onder woorden te brengen en een week later, heb ik die woorden nog steeds niet. Het enige wat ik kan bedenken is het gevoel dat je hebt als je voor het eerst een HDTV televisie in actie ziet. Weet je nog hoe verrassend het was wanneer je van zo’n grote standaard-defenitie televisie overstapte op een HDTV? Dat gevoel brengt de nieuwe iPad teweeg. Zelfs op het toegangsscherm van de iPad ziet het er kraakhelder uit. Je ziet makkelijk een groot verschil met de iPad 2.

Jason Snell, MacWorld:

De wijzigingen die Apple doorvoerde met deze iPad waren niet om hem dunner of lichter of sneller te maken, maar om het beter te maken. Op bijna elk front, is de derde generatie iPad dan ook beter dan zijn voorganger. De iPad 2 was een stuk sneller dan de eerste iPad, dankzij de dual-core A5-processor. Diezelfde sprong maak je niet nog eens met de A5X-processor van de nieuwe iPad. In al onze testen, zijn de apparaten ongeveer even snel. Waarmee we trouwens niet zeggen dat de nieuwe iPad sloom is: het zijn de twee snelste iOS-apparaten ooit.

Slashgear:

Apple zegt dat het de cameratechnologie en lens van de iPhone 4S geplukt heeft voor de nieuwe iPad, maar de foto’s van de 5 megapixel-camera blijven wel achter bij die van de 8-megapixel camera van de telefoon. Er is meer ruis zichtbaar als je inzoomt, al is de kwaliteit van de camera veel, veel beter dan wat je met de iPad 2 kan bereiken. Er is gezichtsherkenning voor tien mensen per foto, waar de camera automatisch zijn scherpte en belichting op instelt, maar de interface van de camera is geen haar ingewikkelder dan voorheen. Toch voelt de nieuwe tablet meer gericht op video. De Full HD-video’s die de iPad nu schiet laat zich goed vergelijken met het beste wat we hebben gezien op telefoons. Daar heb je digitale videostabilisatie voorhanden en die vindt de perfecte middenweg tussen schuddend beeld en teveel van de video weglaten.

The Telegraph:

De nieuwe iPad draait volledig om het scherm. Het apparaat is iets dikker en zwaarder, maar niet zoveel dat je het merkt. De Smart Covers passen nog steeds en de batterij gaat een robuuste tien uur mee. Als je tot dusver nog geen tablet in huis hebt gehaald, is dit het apparaat waar je voor moet gaan. Meer waar krijg je niet voor je geld. Ook bestaande iPad-gebruikers die denken aan een upgrade, moeten beslist een blik op de nieuweling werpen. Je zal het verschil héél helder zien.

Morgen verschijnt de nieuwe iPad in de eerste reeks landen, waaronder de Verenigde Staten en Duitsland. Vrijdag 23 maart wordt de derde generatie iPad ook in Nederland uitgebracht. De helft van de bezoekers van iPadclub.nl geeft aan de nieuwe iPad te willen kopen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 12:55
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, nieuwe ipad, recensies
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.