‘iPad 2 drie keer zo vaak door ongeluk kapot als originele iPad’

Een onderzoek van SquareTrade beweert dat de iPad 2 ongeveer drie keer zo vaak als de originele iPad door een ongelukje bezwijkt. Het meest voorkomende ongeluk is een val uit de gebruiker zijn handen.

Kapotte iPad10,1 procent van alle iPad-kopers zou binnen het eerste jaar al melding doen van een kapotte iPad. 9,8 procent van de iPad 2-bezitters die dit doet heeft dit probleem veroorzaakt door hem bijvoorbeeld te laten vallen. Daarmee maakt de iPad 2 een stuk vaker een valpartij dan de originele iPad: van alle defecte iPad 1’s heeft slechts 2,8 procent dit te wijten aan een ongeluk. Dit stelt SquareTrade op basis van een onderzoek.

De opgelopen schade zou mogelijk te wijten kunnen zijn aan de Smart Cover van de iPad 2. SquareTrade schrijft dat veel klanten een vallend apparaat aan de Smart Cover proberen vast te grijpen, waarna deze van de iPad 2 losschiet en de valpartij voortzet. 33 procent van de iPad 2-bezitters zou volgens SquareTrade een Smart Cover gebruiken. Toen men vroeg of de Smart Cover de iPad ooit had beschermd bij een valpartij, antwoordde 41 procent bevestigend. Bij andere cases ligt het gemiddelde op 60 procent.

Het onderzoek bevat ook een ranglijst van meest populaire ongelukken. Bovenaan staat het laten vallen van de iPad uit je eigen handen, gevolgd door hem van de tafel laten vallen. Een ongeluk in de auto staat op drie, met daarachter kinderen die voor problemen zorgen.

SquareTrade is een Amerikaanse verzekeringsmaatschappij die ook veel kapotte iPads zou behandelen. Hierdoor waren ze in staat om de statistieken van 50.000 iPad-kopers onder de loep te nemen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 maart 2012, 15:22
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, ipad 2, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.