Onderzoek: 46 procent van smartphone-kopers wil een iPhone

Dik 70 procent van de iPhone-gebruikers is tevreden met zijn of haar telefoon en dat is terug te lezen in de aankomende cijfers. Maar liefst 46 procent van de smartphone-kopers overweegt een iPhone.

ChangeWave onderzoekt iPhone AndroidMaar liefst 46 procent van de smartphone-kopers wil een iPhone. Android volgt op ‘slechts’ 32 procent. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau ChangeWave onder 1463 consumenten. Er is één moment waarop de iPhone nog populairder was, en dat was in juni 2010 toen de iPhone 4 werd uitgebracht. Toen bedroeg het percentage smartphone-kopers dat een Apple-telefoon wilde 50 procent. Slechts 4 procent van de potentiële smartphone-kopers wil nog een BlackBerry.

De ondervraging van ChangeWave was vooral op Noord-Amerikaanse klanten gericht. Slechts 11 procent van de ondervraagden kwam daar niet vandaan. De vraag die de onderzoekers voorlegden was: ‘Als je in de volgende 90 dagen een smartphone koopt, welke zou dat dan zijn?’ Daaruit kwamen bovengenoemde en hieronder getoonde resultaten voort.

ChangeWave iPhone populairste

Ook vroeg ChangeWave naar de tevredenheid van de gebruikers met hun huidige smartphone. En ook hier gaat iOS, ofwel de iPhone, aan kop. Zeventig procent van de kopers zegt erg tevreden te zijn met zijn aankoop. Bij Android-gebruikers ligt dat percentage op 50 procent en bij Windows OS en RIM OS (wat op BlackBerry’s staat), zijn iets meer dan een kwart van de gebruikers nog echt tevreden. Overigens is bij Microsoft niet alleen Windows Mobile 7, maar ook het oude Windows Mobile OS meegenomen. Puur gekeken naar de laatste mobiele software van Microsoft, is 57 procent van de klanten zeer verblijd met haar mobiele besturingssysteem.

ChangeWave tevredenheidsstatistiek

De zeventig procent zeer tevreden gebruikers is niet bepaald het record dat Apple vestigde met haar gebruikerstevredenheid. Een nieuwe iPhone moet het percentage weer opkrikken. Rond de iPhone 4-lancering in juni vorig jaar, scoorde Apple maar liefst 77 procent tevreden gebruikers.

ChangeWave waardering telefoons

Op de vraag of iCloud een extra reden is om een iOS-telefoon te overwegen, zei 29 procent van de huidige iPhone-gebruikers ‘ja’. Buiten de huidige Apple-adepten wrijft 13 procent er alvast voor in hun handen.

Via AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2011, 17:23
Categorieën Achtergrond, iDevices
Onderwerpen android, blackberry, changewave, iPhone 4, populariteit, tevredenheid, vergelijking

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.