Onbekende nieuwe functies in iPhone firmware 2.1

MacRumors is begonnen met een overzicht van alle ongedocumenteerde functies en fixes in firmware 2.1. Daarnaast zijn er ontdekkingen die je alleen met wat inventiviteit kunt vinden.

geniusFirmware 2.1 lost voor iPhone-gebruikers een hoop ongemakken op. De meeste verbeteringen en ervaringen hebben we eerder al in een verzamelnieuwtje op een rijtje gezet (deel 1 en deel 2). Toch zijn er nog allerlei ongedocumenteerde verbeteringen die pas in de loop van de tijd opvallen. Zo kun je tijdens het installeren van applicaties even pauzeren door op het icoon te tikken. In de iPod-functie zie je voortaan onder elk muzieknummer het album en de artiest staan.

Driedubbel klikken op de headsetknop laat je terugspringen naar het voorgaande nummer. Bij podcasts kun je voortaan zien dat ze half beluisterd zijn. En in de instellingen voor ouderlijk toezicht kun je aangeven dat de camera niet gebruikt mag worden. MacRumors is begonnen om alle ongedocumenteerde wijzigingen en fixes op een rijtje te zetten. Daarbij komen we ook wat oude bekenden tegen die al bij firmware 2.1 voor de iPod touch waren gerapporteerd. Fokke meldt bijvoorbeeld dat de ruimte die applicaties innemen op de iPhone nu apart in iTunes te zien is:

apps ruimte in iTunes

We hebben nog meer ontdekkingen binnengekregen van bezoekers die iets bijzonders hebben gevonden, al zijn ze soms wat gezocht. Gregor heeft bijvoorbeeld een bug gevonden in het homescherm van de iPhone: als je met je vinger tussen twee tabbladen beweegt en tegelijk dubbelklikt op de homeknop, daarna twee seconden later weer op de homeknop drukt dan blijft de iPhone hangen.

iphone-taakPeter heeft ook iets raars: in Safari op de iPhone kun je bij het naar beneden scrollen in een willekeurige webpagina je vinger langs de rechterkant van het scherm bewegen. Houd je de vinger even op de scrollbar, dan verschijnt er een pop-up met de tekst ‘Taak’. In de Engelse versie van de firmware verschijnt een pop-up ‘Action’. Het vergt wel wat oefening om de pop-up te laten verschijnen; ons is het nog niet gelukt. Update: Dit blijkt geen nieuwe functie te zijn, maar een functie die al langer aanwezig was en bekend is als OnMouseOver in Safari. Lees hier verder: Tip: Mouse-over in Safari op de iPhone.


Via: MacRumors
Tipgevers (MacRumors-item): Michel en Slodo, bedankt!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2008, 22:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen firmware, geheim

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.