Kort iPhone-nieuws: NetShare, Warfare, HTC, ARM

Vier korte iPhone-nieuwtjes: Apple is bezig om zelf een ARM-processor voor de iPhone te ontwikkelen, NetShare komt definitief niet terug in de App Store en de maker van Warfare Incorporated is bezig de game aan te passen voor de iPhone.

Warfare IncorporatedSpiffcode heeft laten weten dat ze bezig zijn met een realtime strategiespel met de naam Warfare Incorporated. Het spel zal geschikt zijn voor de iPhone en iPod touch. Warfare Incorporated is op dit moment al beschikbaar voor Palm en Pocket PC en bevat 14 missies, 6 bonusmissies, een multiplayer-modus en een hoop andere functies. Wanneer het spel in de App Store wordt verwacht is nog niet bekend. Hieronder kun je een filmpje zien van de gameplay.

NetShareNullriver heeft laten weten dat NetShare niet terug komt in de App Store. Op de website is een kort berichtje te lezen: “Looks like Apple has decided they will not be allowing any tethering applications in the AppStore. As such, NetShare will not be available in the iTunes AppStore.” Echt verrassend is het niet, maar als je bereid bent om je iPhone te jailbreaken is er nu een alternatief: iPhone Modem. Tipgevers: Gregor en Slodo.

htc touch 3gHTC bracht al toestellen op de markt die geschikt waren voor HSDPA. De nieuwe HTC Touch 3G die nu is uitgelekt is daarom qua naamgeving niet erg origineel. Dit is het tweede toestel dat in korte tijd uitlekt, na de HTC Opal. De productpagina van de HTC Touch 3G vermeldt dat het toestel is voorzien van een 2,8 inch QVGA touchscreen, HSDPA, 3,2 megapixel camera, Bluetooth, GPS, A-GPS, 802.11g Wi-Fi en een dikte van slechts 14,5 mm.

Apple is bezig om een ARM-processor voor de iPhone te ontwikkelen. Deze informatie lekte uit op een ongebruikelijke manier: een senior manager van Apple’s chip-team had het op zijn LinkedIn-pagina gezet. Het bevestigt de vermoedens die afgelopen april ontstonden nadat Apple chip-ontwikkelaar PA Semiconductor overnam. Apple gaf toe dat ze het bedrijf hadden gekocht vanwege de getalenteerde medewerkers, waaronder Wei-han Lien, de man die nu iets aan zijn baas uit te leggen heeft. De New York Times schreef er een uitgebreid stuk over.

Hieronder nog de beloofde video van Warfare Incorporated:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2008, 19:47
Categorie iDevices
Onderwerpen 3G, netshare, nullriver, processor

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.