Line-up van Garmin Drive-navigatiesystemen.

Nieuwe Garmin-navigatiesystemen laten notificaties van je iPhone zien

De nieuwe Garmin Drive-navigatiesystemen zijn te koppelen met je iPhone dankzij de Smartphone Link-app. Hierdoor verschijnen je iPhone-notificaties ook op je navigatiesysteem, waardoor je ze kunt laten voorlezen.

De bekende navigatiemaker Garmin komt binnenkort met een nieuwe lijn navigatiesystemen. De Garmin Drive-serie is niet alleen uitgerust met allerlei handige nagivatiemiddelen, maar heeft ook een nuttige optie om allerlei notificaties van je iPhone te tonen dankzij de Smartphone Link-app.

Navigatie met notificaties van je iPhone

Navigatiesystemen van de Garmin Drive-serie zijn er in verschillende vormen en maten. Garmin heeft bovendien meerdere modellen aangekondigd, zoals de DriveSmart, DriveAssist en DriveLuxe. Bij deze drie modellen werkt de koppeling met de Smartphone Link-app, waardoor de notificaties van je iPhone op je navigatiesysteem verschijnen. Je kunt je navigatiesysteem ook de notificaties laten voorlezen. Zo krijg je bijvoorbeeld je WhatsApp-berichten te zien, al is reageren op iPhone-meldingen via je navigatiesysteem niet mogelijk. Wel kun je op het navigatiesysteem telefoontjes opnemen, door je iPhone via Bluetooth eraan te koppelen.

Naast het doorsturen van je notificaties, kun je met de Smartphone Link-app nog veel meer doen. Zo worden contacten overgezet, net als favoriete locaties en bestemmingen. Bovendien krijg je live weerinformatie dankzij de koppeling met je iPhone. Al deze functies zijn gratis, terwijl je voor live verkeerinformatie een eenmalige aankoop van €19,99 moet doen (mocht dit nog niet bij je navigatiesysteem inbegrepen zijn). Ook voor flitslocaties is een aparte aankoop van €19,99 nodig.

Garmin Smartphone Link met kaartje. Garmin Smartphone Link met weerinformatie.

De Smartphone Link-app is vandaag bijgewerkt voor bugfixes en andere verbeteringen, maar werkt ook met andere systemen van Garmin zoals de nüvi-serie. Ook op deze navigatiesystemen kun je eerder genoemde informatie tonen, maar de mogelijkheid om je iPhone-meldingen te laten zien werkt alleen met de nieuwe Drive-serie.

Line-up van Garmin Drive-navigatiesystemen.

De Garmin Drive-serie is beschikbaar vanaf €119,99, maar voor de koppeling met je iPhone heb je minimaal een navigatiesysteem van €209,99 nodig. De navigatiesystemen moeten nog dit kwartaal beschikbaar komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2016, 19:01
Categorieën Accessoires, Apps
Onderwerpen garmin, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.