Obscura 2 voor de iPhone.

Veelzijdige camera-app Obscura 2 nu gratis te downloaden via Apple Store-app

Apple geeft weer een app gratis weg. Deze keer is het de relatief nieuwe camera-app Obscura 2 die voor niets te downloaden is. Je Installeert Obscura 2 gratis via de Apple Store-app.

Gebruik je de Apple Store-app om af en toe om te shoppen naar een nieuw iPhone-hoesje of misschien wel de nieuwe MacBook Pro? Dan kun je hem nu ook weer gebruiken voor een leuke gratis aanbieding. Apple geeft namelijk de camera-app Obscura 2 gratis weg. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is de Apple Store-app (link). Met Obscura 2 maak je niet alleen mooie foto’s, maar bewerk je ze ook met allerlei eenvoudig te bedienen opties.

LET OP: de app is NIET GRATIS via de App Store! Je downloadt deze app alleen gratis via de instructies onderaan in dit artikel.

Obscura 2 gratis via Apple Store-app

Obscura 2 verscheen dit voorjaar en is gemaakt door Ben Rice McCarthy. Obscura 2 ondersteunt allerlei bestandsformaten, waaronder RAW, HEIC en Live Photos. Met het rad onderaan scroll je door allerlei instellingen, zoals de witbalans, het bestandsformaat en de flitser. De manier van bedienen is erg eenvoudig en door iedereen te begrijpen, zelfs als je helemaal geen verstand hebt van foto’s maken. Met een veeg naar beneden vanaf de bovenkant van het scherm, bekijk je je eigen fotobibliotheek zodat je de plaatjes kan bewerken met Obscura 2.

Obscura 2 screenshots.

Toen de app dit voorjaar verscheen, benoemden we hem nog als de App van de Week in de App Gemist. Wel merkten we daarbij op dat de opties voor het bewerken achteraf wat beperkt zijn, maar dat de app een hoop goed maakt met de bewerkingsopties tijdens het maken van je foto. Normaal gesproken kost Obscura 2 €5,49, maar als je hem via de Apple Store-app via onderstaande instructies download, heb je hem helemaal gratis. Je kan de app wel uitbreiden met twee extra in-app aankopen van €2,29 per stuk. Deze zijn dus níet gratis.

Zo kun je Obscura 2 gratis downloaden via Apple Store-app

Obscura 2 is te installeren op elke iPhone vanaf iOS 11, maar als je het via de Apple Store-app doet heb je hem helemaal gratis (dus NIET via de normale App Store-app). Je kunt €5,49 besparen als je voor 25 september 2018 het volgende doet:

  1. Open de Apple Store-app en tik op het tabblad Ontdekken.
  2. Scroll naar onderen tot je bij de aanbieding ‘Speciaal voor jou’ komt (zie afbeelding). Tik op Download nu gratis.

Obscura 2 gratis downloaden via Apple Store-app.

  1. In het volgende scherm vind je informatie over Obscura 2. Tik op de blauwe balk Download nu gratis.
  2. Je wordt nu doorgestuurd naar de App Store. Voer hier eventueel je Apple ID-wachtwoord in.
  3. De promotiecode voor Obscura 2 is al ingevuld. Tik op Wissel in.
  4. Obscura 2 wordt nu gratis gedownload op je iPhone of iPad.

Mocht het downloaden van de app niet lukken, dan vind je in onze tip over gratis content in de Apple Store-app nog meer informatie. Onthoud dus dat je de Apple Store-app (zie hieronder) nodig hebt. Via de standaard App Store-app kost Obscura 2 nog gewoon €5,49.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 juli 2018, 14:48