NS-ReisplannerXtra-blauwgeel

NS Reisplanner Xtra voor iOS geeft beter inzicht in treinlengte, helpt bij uitstappen

De NS Reisplanner app voor iOS laat je voortaan zien of de lengte van je trein is aangepast en kan je nu ook helpen om aan de juiste zijde uit te stappen.

Wie veel met de trein reist, heeft ongetwijfeld wel eens meegemaakt dat de trein ineens een stuk korter bleek dan je had verwacht. Dit leidt met name in de spits tot de nodige ergernis. In de meest recente update voor NS Reisplanner Xtra (link) komt de NS tegemoet aan deze veelgehoorde klacht. In de app kun je voortaan zien of de lengte van de trein is aangepast en wat de nieuwe samenstelling is. Handig als je wilt weten of je misschien beter iets eerder richting het station kunt gaan zodat je nog een zitplaats kunt bemachtigen.

shutterstock_17348599

Hoe lang is mijn trein?

Een ander punt wat in de app is aangepakt, is het splitsen van treinen tijdens de rit. Ook hierin geeft de app voortaan een beter inzicht. Al met al is de update gericht op het verbeteren van de service tijdens de treinreis. Een andere vernieuwing helpt bij het uitstappen: een voice-over vertelt je voortaan in het reisadvies aan welke zijde je moet uitstappen. Hoewel we dit zelf nog hebben kunnen testen, zou dit een handige functie voor bijvoorbeeld senioren kunnen zijn.

NS Reisplanner Xtra met verbeterd reisadviesWie de update installeert, valt meteen nog iets anders op: het volledige gele app-icoon is vervangen door een wit icoon met het ronde NS-logo in het midden. Een beetje meer in de stijl van Apple’s standaard-apps voor iOS. De update brengt daarnaast nog enkele andere cosmetische aanpassingen, waarbij de meest opvallende het nieuwe menu voor reisadviezen is. De knoppen om een reisadvies aan je agenda toe te voegen, op te slaan of met andere apps te delen staan nu prominent onderaan. Hierbij is ook de ondersteuning voor apps uitgebreid.

De NS adviseert daarnaast gebruikers met oudere versies van iOS om te upgraden naar minimaal iOS 9.3.2. Dit zou de stabiliteit van de app ten goede moeten komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 augustus 2016, 12:26
Categorie Apps
Onderwerp ns reisplanner

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.