Apple’s ‘Slide to Unlock’ patent voor ontgrendelen smartphone aangepast

Apple heeft een patent bemachtigd voor de manier waarop je onder andere de iPhone ontgrendelt. Dit zou misschien olie op het vuur gooien omtrent de rechtszaken tussen onder andere Apple en Samsung.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Documenten van het Amerikaanse patentenbureau wijzen er op dat Apple een belangrijk patent voor de iPhone in handen heeft gekregen. Het patent zou gaan over het sliden over een plaatje op een touchscreen om een smartphone te ontgrendelen. Veel andere smartphones maken hier ook gebruik van, wat betekent dat het bemachtigen van dit patent kan leiden tot nieuwe ontwikkelingen in de rechtszaken tussen onder andere Apple en Samsung. Apple maakte zijn patentverzoek al enkele jaren geleden, maar hij werd op 25 oktober pas goedgekeurd.

Het patent leest letterlijk als volgt:

Een apparaat met een aanraakgevoelig scherm kan ontgrendeld worden via bewegingen gemaakt op het scherm. Het apparaat is ontgrendeld als contact met het scherm wordt opgevolgd door een vooraf bepaalde beweging. Op het apparaat bevinden zich één of meer ontgrendel-afbeeldingen die laten zien wat voor beweging er gemaakt dient te worden. Het ontgrendelen kan bestaan uit het bewegen van de ontgrendel-afbeelding naar een vooraf bepaalde locatie en/of het bewegen van de ontgrendel-afbeelding over een vooraf bepaald pad. Het apparaat kan ook visuele hints geven naar de beweging die over het touchscreen gemaakt moet worden om de gebruiker te herinneren.

Update 10:39 Tweakers bericht inmiddels dat het niet gaat om een nieuw patent, maar een aanpassing van een al bestaand patent in handen van Apple

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2011, 19:24
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen patenten, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.