Nokia maakt Nokia Maps geschikt voor iPhone

Nokia heeft Nokia Maps omgezet naar HTML5, waardoor de website nu ook op iPhone en Android te gebruiken is. Je kunt routes plannen, je locatie delen via Facebook, Twitter en e-mail en naar nuttige plaatsen (POI's) zoeken.

nokia mapsMocht je nog niet genoeg keuze hebben uit kaartapps en -websites, dan is er vanaf vandaag weer een nieuwe optie bij. Nokia heeft webversie van Nokia Maps omgezet naar HTML5 waardoor de dienst nu ook op iPhone en Android te gebruiken is. Je kunt zoeken naar locaties en routeaanwijzingen opvragen als je te voet of met de auto wilt navigeren. Er zitten POI’s (Points Of Interest) in en je kunt zien hoe de routes van het openbaar vervoer lopen.


Ook kun je locatie-informatie delen met anderen via Twitter, Facebook en e-mail. Nokia Maps werkt nu in ieder geval op iOS en Android; ondersteuning voor webOS en Windows Phone is nog onduidelijk. De aanpassing van Nokia lijkt vooral gericht op andere platformen, want Symbian en MeeGo hebben geen webapplicatie nodig. Zij beschikken al over een native app. Ook Windows Phone-gebruikers hebben geen speciale webversie nodig, omdat bij het zoeken van locaties in Bing al gebruik wordt gemaakt van Nokia Maps. Ga naar maps.nokia.com om het zelf te ervaren.

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juli 2011 om 17:15
Onderwerp
Categorie
iOS en iPadOS

Reacties: 16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.