volvo sensus connect

Nieuwe Volvo’s in 2015 standaard met iPhone te bedienen

Volvo gaat alle modellen van 2015.5 standaard voorzien van Sensus Connect en Volvo On Call, zodat je vanaf je iPhone allerlei zaken kunt regelen, zoals deurslot en verwarming.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

volvo_sensus
Volvo heeft aangekondigd dat de automodellen die ze in 2015 gaan uitbrengen standaard werken met Volvo On Call en Sensus Connect. Het houdt in dat je in de Volvo S60, V60, XC60, S80, XC70 en andere modellen allerlei waarden, zoals brandstofniveau, afgelegde afstand en locatie van de auto via een iPhone-app kunt aflezen. Ook kun je met een iPhone-app de autodeur openen en op slot doen, draadloos muziek streamen, restaurantreviews lezen en via text-to-speech berichten laten voorlezen.

Volvo On Call is een hulpdienst met mobiele app, die ook in Nederland te gebruiken is. Je krijgt 24 uur per dag pechhulp, bij een botsing wordt automatisch contact opgenomen met hulpdiensten en als de auto is gestolen kan deze met trackingtechnologie weer worden teruggevonden. Het Sensus-systeem zorgt voor de verbinding met internet en de koppeling met het infotainmentsysteem. Volvo gaat overigens ook samenwerken met Apple’s CarPlay, maar dat kan nog wel even duren, want de meeste autofabrikanten hebben hun CarPlay-plannen uitgesteld naar 2015.

volvo on call statusscherm volvo on call locatie auto

Vanuit de app kun je de auto laten toeteren en de lampen laten knipperen, zodat je sneller ziet waar je hebt geparkeerd. Er is ook een statusscherm, waarop je kunt zien of de deuren afgesloten zijn en hoeveel brandstof er nog in de tank zit. Naar wens kun je instellen dat je notificaties krijgt als de remvloeistof bijna op is, als er lampen stuk zijn of als de bandenspanning te wensen over laat. En je kunt natuurlijk – handig tijdens de Zweedse winters – de verwarming alvast aanzetten, voordat je in de auto stapt. Wie snel warm erbij wil zitten drukt meteen op de Start-knop en wie meer van programmeren houdt kan ook meerdere timers instellen.

volvo on call verwarming volvo on call status autodeur

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 15:30
Categorie Accessoires
Onderwerpen auto, volvo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.