CloudKit logo

Oudere beta’s iOS 8 en Yosemite niet meer geschikt voor iCloud en CloudKit

Apple heeft ontwikkelaars gewaarschuwd dat vanaf dinsdag 26 augustus minstens iOS 8 beta 5 nodig is om alle functies te kunnen gebruiken.

CloudKit-logoApple vraagt ontwikkelaars over te stappen naar de nieuwste betaversies van iOS 8 en Yosemite. Vanaf dinsdag 26 augustus zijn iOS 8 beta 5 of OS X Yosemite preview 5 nodig om nog langer gebruik te kunnen maken van alle functionaliteit. Met name CloudKit, iCloud Drive, Mail Drop en andere iCloud-functies zullen niet langer werken. Je zult ook geen Safari-browsergeschiedenis en belhistorie meer hebben als je vasthoudt aan de oudere beta’s.

CloudKit is onderdeel van iOS 8 en Yosemite. In het verleden heeft Apple al meermaals de CloudKit data gewist, namelijk op 7 juli en op 22 juli. Het maakt deel uit van de voorbereidingen om nieuwe diensten zoals Mail Drop en iCloud Drive straks bij het grote publiek te kunnen introduceren.

cloudkit wissen beta ios8 yosemite

Met CloudKit kunnen ontwikkelaars gebruik maken van allerlei iCloud-diensten, zonder dat ze zelf een server hoeven in te richten. Het zorgt ervoor dat iCloud nog meer mogelijkheden biedt en dat alles nog meer verweven wordt met Apple’s online opslagdienst. Zo kun je bijvoorbeeld met Mail Drop berichten met grote bijlagen naar iemand sturen, zonder dat je de bestanden zelf hoeft mee te sturen. Je geeft gewoon een linkje naar de bijlage, die tot 5GB groot mag zijn. Voorheen moest je dan gebruik maken van Dropbox of een andere online opslagdienst.

Over twee weken wordt de aankondiging van de iPhone 6 verwacht, waarbij Apple waarschijnlijk ook bekend zal maken wanneer iOS 8 beschikbaar komt voor iedereen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 8:02
Categorie iOS
Onderwerpen cloudkit, ios 8 beta

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.