Microsoft OneDrive fotoalbum iPad

Dropbox en OneDrive op iOS beter met previews

Je bestanden beheren met Dropbox en Microsoft OneDrive gaat net iets beter dan voorheen. Previews van bestanden werden beter.

Microsoft OneDrive fotoalbum iPadDe app van cloudopslagdienst Dropbox neemt voortaan minder ruimte in op je iPhone en iPad. De applicatie heeft het cachen, ofwel offline bewaren van content, slimmer gemaakt waardoor je minder opslagruimte op je toestel hoeft te gebruiken. De applicatie onthoudt ook beter waar je de vorige keer was gebleven. Niet alleen Dropbox heeft een verbeterde app; Microsoft vernieuwde ook de concurrerende OneDrive-app.

Dropbox foto's 1Dropbox 3.3 (tweede screenshot) voor iPhone en iPad maakt het makkelijker om Microsoft Word en Microsoft Powerpoint-documenten te vinden met verbeterde voorbeeldweergaven die delen van het document weggeven als je door de mappen bladert. De app is ook beter geworden in het opslaan en weergeven van grote geanimeerde GIF-bestanden.

Microsofts OneDrive (beeld bovenaan) werd bijgewerkt naar versie 4.4 en die update verbetert eveneens de voorbeeldweergave. Foto’s worden groter gepresenteerd op de speciale Foto’s-pagina, waar foto’s op tijdsbestek worden gesorteerd. Het is in de app nu ook mogelijk om meerdere bestanden te selecteren die je wilt delen. Je kan zoeken op bestanden en mappen en het is mogelijk een account op te zetten vanuit de app.

Als laatst moet de app stabieler zijn geworden, maar OneDrive levert helaas nog steeds geen vlekkeloze prestaties. De ene keer worden wel afbeeldingen ingeladen bij ons mappenoverzicht, de andere keer niet. En uitgerekend op de nieuwe fotopagina geeft de app bij ons totaal niet thuis.

Lees ook: Beste iPhone en iPad apps voor cloudopslag

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2014, 10:26
Categorie Apps
Onderwerpen dropbox, onedrive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.