Nieuwe reclamecampagne voor iPad benadrukt 300.000 apps

De nieuwste reclamecampagne van Apple voor de iPad benadrukt dat er 300.000 apps zijn, waarmee je alles kunt doen.

ipad apps handApple is gestart met een nieuwe reclamecampagne voor de iPad. Daarin staat het cijfer 300.000 centraal. Er zijn nu 300.000 apps die geoptimaliseerd zijn voor de iPad en daarmee verslaat Apple alle andere concurrenten. In Google Play bevinden zich net als in Apple’s App Store ongeveer 800.000 apps, maar het overgrote deel van de Android-apps is alleen geschikt voor smartphones. Op tabletgebied loopt Android een flink stuk achter. Op billboards wordt nu benadrukt dat er op elk gebied apps te vinden zijn, bijvoorbeeld ‘Ear Opening’ voor muziekapps, ‘Elementary’ voor onderwijsapps en ‘Mind watering’ voor apps die er mooi uitzien.

Wellicht zullen er ook nog reclamefilmpjes volgen. Apple benadrukte in eerdere advertentiecampagnes vooral dat de iPad mini net zo krachtig was als de grote iPad. In een filmpje was te zien hoe de iPad mini naast een grote iPad een duet speelde in Garageband. Ook werd benadrukt dat je de iPad mini in één hand kunt vasthouden.

Concurrenten zoals Samsung benadrukken meestal hardware-functies, zoals het gebruik van een stylus om op een plaatje te tekenen. Amazon laat de Kindle-apparaten graag naast de iPad zien, om te benadrukken dat het scherm van de Kindle veel beter in fel zonlicht afleesbaar is en om te vertellen dat de Kindle veel goedkoper is. Apple doet juist het tegenovergestelde: ze praten niet over concurrenten en benadrukken het gebruiksgemak en het aanbod aan apps, niet de technische details.

ipad reclames

Het aantal apps is altijd wel een strijdpunt geweest tussen Apple en Android. Bij de introductie van Android 3.0 Honeycomb schamperde Steve Jobs dat er “op zijn hoogst 100 apps” beschikbaar waren voor de Android-tablets. In werkelijkheid waren het een stuk of 17. Apple had op dat moment 350.000 iOS-apps, waarvan 65.000 geoptimaliseerd voor de iPad.

ipad campagne

De foto’s hierboven verschenen op Apple Insider.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2013, 11:11
Categorie Apple
Onderwerpen ipad, reclame

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.