Interactieve kaart laat zien waar Apple componenten inkoopt

Een interactieve wereldkaart laat zien waar Apple componenten en materialen inkoopt. In Nederland zijn 3 toeleveranciers, in België 2 stuks. De meeste zitten zoals verwacht in Azië en voornamelijk China.

nxp nederlandNiet alle onderdelen van de iPhone komen uit China. Op internet is een interactieve kaart verschenen, met de locaties waar Apple’s z’n spullen haalt. Het gaat om leveranciers van materialen en componenten, maar ook locaties waar assemblage plaatsvindt. In België zijn twee leveranciers te vinden: Vishay uit Roeselare en Solvay in Oudenaarde.

In Nederland zijn het er zelfs drie: het Limburgse DSM, NXP Semiconductor in Nijmegen en (raar maar waar) Intel in Schiphol-Rijk. Intel’s hoofdkwartier is gevestigd in Santa Clara, maar in Schiphol-Rijk is wel een gigantisch distributiecentrum voor processoren, waar Tweakers ooit een reportage over maakte.

De interactieve kaart is gemaakt door ChinaFile en dat is geen toeval. Het merendeel van de toeleveranciers van Apple zit in Azië. Van de 748 opgenomen bedrijven bevinden zich meer dan 600 in Azië. Daarvan zitten 331 op het vasteland van China. Europa is goed voor 41 toeleveranciers. Apple heeft zelf ook een lijst gepubliceerd van toeleveranciers, die in PDF-formaat te bekijken is.

De kaart is hier te bekijken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 februari 2013, 12:00
Categorie Apple
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.