Nieuwe iPhone-operatorprofielen wijzen op lancering iOS 5.1 rond 9 maart

De Duitse website iPhone-ticket ontdekte een aantal nieuwe profielbestanden voor verschillende iPhone-providers, die iOS 5.1 ondersteunen. De nieuwe profielen zouden op 9 maart bruikbaar zijn, wat er op kan wijzen dat iOS 5.1 rond die tijd verschijnt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

T-Mobile profielDe Duitse website iPhone-ticker ontdekte dat Apple een paar dagen geleden elf nieuwe profielbestanden heeft gepubliceerd voor diverse iPhone-operators. Al deze bestanden zijn alvast compatibel met iOS 5.1 en staan gepland voor 9 maart 2012. Dit zou er op kunnen wijzen dat iOS 5.1 rond die datum beschikbaar zal komen voor de iPhone, iPad en iPod touch.

De nieuwe profielen zijn bedoeld voor providers in Japan, Frankrijk, Finland, Griekenland en Zweden. Door klanten de profielen op de iPhone te laten installeren, zou iOS 5.1 goed met het netwerk van de provider werken na de update. Aangezien updates voor iOS wereldwijd op hetzelfde moment worden uitgerold, is de datum ook relevant voor Nederland en België.

Het is nog de vraag hoe strikt Apple 9 maart aanhoudt. De datum zou ook ver voor de uiteindelijke update kunnen liggen om gebruikers alvast goed voor te bereiden. Hij geeft echter wel een preciezere indicatie van wanneer we iOS 5.1 ongeveer kunnen verwachten. Het is immers nog steeds niet duidelijk wanneer de update precies zal verschijnen. Een overzicht van de aankomende wijzigingen in iOS 5.1 zoals nu bekend lees je via deze tag-pagina: iOS 5.1.

iOS 5.1 profielbestand

Jailbreakers kunnen zich alvast op de update naar iOS 5.1 voorbereiden door hun SHSH-blob op te slaan met TinyUmbrella of iFaith. De ontwikkelaar van TinyUmbrella riep jailbreakers zelfs op om dit te doen, omdat de omstandigheden van iOS 5 en iOS 5.0.1 zeer positief zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 februari 2012, 1:08
Categorie iOS
Onderwerpen ios 5, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.