Nieuwe dienst MUPPS maakt iPhone-applicaties voor artiesten

MUPPS is een nieuwe Nederlandse dienst waarbij artiesten een betaalbare iPhone-applicatie kunnen laten maken om hun fans op de hoogte te houden tijdens een tournee of studiowerk.

muppsErwin Blom, professioneel netwerker en voormalig (VPRO-)omroepman, heeft met zijn bedrijf The Crowds een nieuwe dienst gelanceerd: MUPPS. Elke muzikant kan dankzij MUPPS een eigen muziekapplicatie op de iPhone of Android uitbrengen, om met de fans te communiceren maar ook om muziek en merchandise te verkopen. MUPPS is een samenvoeging van ‘music’ en ‘apps’.

De nieuwe Nederlandse dienst is voortgekomen uit The Crowds Lab, de onderzoeks- en ontwikkelafdeling van het Amsterdamse mediabedrijf The Crowds en is in samenwerking met Rebel Technologies ontwikkeld. Met MUPPS kan een artiest altijd en overal contact houden met zijn fans.

Het idee lijkt wel op wat MC Hammer heeft gedaan, maar op een andere manier. Er is verschil in functionaliteit en prijs, doelgroepen en gelegenheden. Een band die op toernee gaat kan speciaal voor de gelegenheid een MUPP ‘On Tour’ lanceren om fans op de hoogte te houden. Wordt er aan nieuw materiaal gewerkt, dan kun je een MUPP ‘In The Studio’ laten maken. Er zijn drie prijsklassen: Basic, Advanced en Professional.

Het maken van zo’n applicatie bestaat uit maar twee stappen: kies een template, kies wat content en de applicatie is klaar voor een release in de App Store of Android Market.

Er draait al een eerste versie van MUPPS op de iPhone. Nadere aankondigingen en een definitieve lanceerdatum worden via MUPPS.nl bekendgemaakt.

Meer info: MUPPS (Nederlands) en MUPPS Online (Engels)

Je kunt ook een online presentatie bekijken of je aanmelden op de nieuwsbrief.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 februari 2009, 15:29
Categorie Apps
Onderwerpen android, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.