Nieuw patent versterkt geruchten over saffierscherm iPhone 6

Een Apple-patent beschrijft het groeiproces voor saffierkristallen. Een saffierscherm in de iPhone 6 lijkt nog een beetje waarschijnlijker.

saffierApple heeft de iPhone met saffierscherm allesbehalve aangekondigd. Gespecialiseerde saffierfabrikanten hebben een samenwerking met Apple al bevestigd, de apparatuur voor smartphoneschermen is al gespot en er druppelen steeds meer geruchten binnen. Dan zijn er ook nog eens de Apple-patenten die de afgelopen tijd worden onthuld. Zo is er vandaag een nieuw Apple-patent gepubliceerd dat beschrijft hoe saffierkristal kan worden ‘gegroeid’.

Apple wil volgens de patenttekst gebruikmaken van speciale groeikamers waarin een basismateriaal wordt verhit. De verhitting zorgt ervoor dat het kristallisatieproces begint en saffier ontstaat. Het saffierglas bevindt zich dan in een smeltkroes. Begint het saffier zich te vormen, dan kan deze uit de groeikamer worden gehaald om verder te vormen. De groeikamer kan ook verticaal zijn, zodat het saffier naar boven kan worden getrokken tijdens het proces.

Het nieuwe Apple-patent gooit voornamelijk olie op het vuur. Niet alleen blijkt al van meerdere bronnen dat Apple grootse plannen heeft met saffierglas: een ander patent beschreef onlangs nog het saffierscherm voor de iPhone 6. Met ieder nieuw patent wordt duidelijk hoeveel aandacht Apple inmiddels al in saffier heeft gestoken – en hoe groot de kans is dat de iPhone 6 hier gebruik van zal maken.

Een iPhone 6 met een saffierscherm is goed nieuws: het stevige materiaal is bijna net zo hard als diamant en kan je iPhone daarom beschermen tegen diepe krassen. In een uitgebreid achtergrondartikel hebben we eerder al beschreven wat saffierglas precies voor de iPhone kan betekenen. Onderstaande video geeft daarnaast een aardig idee.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2014, 18:00
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
Onderwerp saffierglas

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.