IFTTT voor iOS introduceert iPad-ondersteuning en pushnotificaties

IFTTT (If This Then That) voor iOS is een universele app geworden. De app werkt native op de iPad. Ook ondersteunt de app pushnotificaties.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

IFTTT iOS notificatie support

De iOS-app van IFTTT heeft een aanzienlijke update gekregen, waarin ondersteuning voor de iPad is toegevoegd. Daarnaast maakt de update het mogelijk om pushberichten te ontvangen op de iPhone en iPad. Hoewel apps zoals Boxcar en Pushover al via IFTTT pushberichten op je iPhone konden ontvangen, zorgt de officiële ondersteuning ervoor dat je geen extra apps meer nodig hebt.

IFTTT iPadOp de iPad heeft IFTTT gekozen voor een gereviseerde versie van de iPhone-layout met meer aandacht op beeld. Bekijk je door de site gemaakte collecties, dan staat hierboven een grote illustratie die ongeveer eenderde van het scherm inneemt. In gebruik is de app grotendeels gelijk gebleven: je maakt nog steeds recepten met een knop bovenin en kunt ze in een lijst in- of uitschakelen.

Volgens TNW worden de notificatierecepten in IFTTT ongeveer eens per kwartier ververst. Verwacht dus niet binnen een seconde een verwacht pushbericht. De dienst wil het versturen van notificaties wel versnellen als meer mensen de functie in de app gaan gebruiken.

IFTTT is een internetdienst waarmee je andere diensten aan elkaar kunt koppelen. Zo kun je een check-in op Foursquare automatisch in Google Calendar zetten of Instagram-foto’s opslaan in Dropbox. Deze koppeling leg je door een ‘recept’ te maken, waarin staat aangegeven hoe de ene internetdienst op de ander reageert. Afgelopen jaar verscheen er een officiële IFTTT iOS-app. Hiermee kun je recepten maken op je iPhone, maar ook iOS-apps zoals je camerarol, contacten en locatie koppelen aan een recept.

Downloaden: IFTTT (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:32
Onderwerp ifttt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.