Nieuw patent op tv-afleveringen van Apple hint naar iTV

Een patent op het sorteren en leveren van televisie-afleveringen van Apple suggereert wederom dat Apple werkt aan een televisie. Het patent bespreekt hoe je programma's kunt opnemen tijdens een uitzending.

Apple iTVDe opvolger van de Apple TV lijkt dankzij de geruchtenstroom steeds meer vorm te krijgen. Een nieuw patent van Apple heeft er wellicht ook iets mee te maken: hierin beschrijft het bedrijf hoe zij opgenomen afleveringen van televisieprogramma’s zouden sorteren. Het patent staat op naam van de vorig jaar overleden Steve Jobs, op het moment van aanvraag nog CEO van Apple.


Het patent beschrijft op een vrij technische wijze hoe Apple afleveringen zou opslaan, distribueren en sorteren. Gebruikers zouden toegang hebben tot deze digitale afleveringen vanuit een speciale interface, waarin gekozen kan worden uit meerdere opties. Programma’s zouden onder andere gesorteerd worden op basis van bepaalde meta-informatie.

Nieuw is het aanbieden van televisieprogramma’s voor Apple niet: in de Verenigde Staten is het al mogelijk om via iTunes series te kijken op een iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV of op een gewone computer. Het patent refereert echter naar de mogelijkheid om afleveringen te bekijken die “zijn opgenomen bij een uitzending of gekocht via een contentprovider”. Op het moment is het nog niet mogelijk om je Apple TV te gebruiken voor het opnemen van televisieprogramma’s, iets dat een televisie van Apple wellicht wel zou kunnen.

Apple diende de patentaanvraag al in 2006 in. Het is daarom ook de vraag of Apple al zes jaar lang zit te broeden op het idee van een Apple-televisie, of dat het patent zo breed mogelijk is geschreven, om toekomstige conflicten te voorkomen. Het patent is volgens Patently Apple één van de 22 patenten die vandaag aan Apple is toegewezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.