Nieuw Nederlands bedrijf Distimo brengt mobiele applicaties in kaart

Het nieuwe Nederlandse bedrijf Distimo gaat rapporten uitbrengen waarin trends rond mobiele applicaties zijn te bespeuren. Ook gaan ze software in opdracht van derden distribueren.

distimo
Er is een nieuw Nederlands bedrijf, dat zich op de markt voor mobiele applicaties gaat richten: Distimo. Als aftrap hebben ze een onderzoeksrapport gegeven over de markt voor mobiele software. Vanaf nu komt er elke maand een dergelijk rapport. Voor de VS zijn de rapporten gratis; andere landen betalen 149 dollar per rapport.

Distimo had in Nederland de primeur beloofd aan Emerce, wat een aardig interessant artikel over het bedrijf heeft opgeleverd. Dat zullen we hier niet meer gaan herhalen, maar gelukkig had het bedrijf ons nog wel wat nieuws te vertellen over de prijsontwikkeling in de Amerikaanse en Nederlandse App Store.

Wat Distimo opviel, zijn de pieken en dalen in beide landen. De prijs van de top 100 in de Amerikaanse App Store is afgenomen met 7,9% terwijl de prijs in Nederland bijna gelijk bleef (-0,5%). Kijk je naar de huidige dollar- en eurokoers, dan blijkt dat de gemiddelde prijs in de top 100 in Nederland bijna 10% hoger ligt dan in de VS. Bij ons zijn er een aantal applicaties in de top 100 die €12,99 of meer kosten, terwijl in de VS de hoogste prijs in de top 100 op $9,99 lag. Blijkbaar valt het dus wel mee met de zuinigheid van de Nederlanders.

Distimo gaat drie diensten aanbieden: Monitor (realtime statistieken van eigen en concurrerende applicaties), Report (marktoverzichten) en Publish (distributie van mobiele applicaties). Ontwikkelaars kunnen dus via Distimo hun applicaties laten distribueren, in ruil voor een maandelijks bedrag. Ze beginnen met de softwarewinkels van Apple, Android en Samsung; in juli volgen de winkels van Microsoft, Nokia, RIM en Getjar.

Meer info: Distimo

distimo

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2009, 14:50
Categorie Apps
Onderwerpen applicaties, distimo, mobiel bankieren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.