CameraBag klaagt: Apple houdt Polaroid-effecten tegen

Foto-applicaties voor de iPhone die een Polaroid-effect willen opnemen, worden tegengehouden door Apple. Mogelijk werkt Polaroid zelf aan een foto-applicatie.

camerabagApple heeft een aantal updates van foto-applicaties tegengehouden in de App Store. Het gaat onder andere om CameraBag, een applicatie waarmee je iPhone-foto’s kunt voorzien van een filter, zodat ze eruit zien alsof ze in 1962 of 1974 zijn gemaakt. Op Twitter zegt @CameraBag, dat Apple de nieuwe versie voorlopig niet wil goedkeuren omdat er Polaroid-effecten worden gebruikt. Hij denkt dat het ermee te maken heeft dat Polaroid dergelijke applicaties tegenhoudt. Polaroid is zelf ook met iPhone-applicaties bezig. Ze riepen een tijd geleden mensen op om Apple ervan te overtuigen dat er betere Bluetooth-mogelijkheden in de iPhone moeten komen.

De achterliggende reden daarvan, was dat de PoGo printers ook in combinatie met de iPhone gebruikt konden worden. Die missie is geslaagd, al zal dat niet de verdienste van Polaroid zijn: Apple gaat de Bluetooth-mogelijkheden in iPhone OS 3.0 inderdaad uitbreiden.

De weblog iPhoneology denkt dat Polaroid misschien zelf bezig is een foto-applicatie te maken en daarom Apple heeft gevraagd om alle andere foto-applicaties met Polaroid-effect tegen te houden. Maar waarom? Eigenlijk zouden ze blij moeten zijn dan anderen de merknaam Polaroid nog een beetje in leven houden. Er zit voorlopig niets anders op dan met Photoshop een Polaroid-effect aan je foto’s mee te geven. CameraBag is zelf ook bezig met een desktopapplicatie, zodat je de iPhone niet meer nodig hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 mei 2009, 13:42
Categorie Apps
Onderwerpen fotografie, polaroid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.