Nibiqü: Surface-achtige toetsenbordcase voor iPad

De Nibiqü is een Microsoft Surface-achtige beschermhoes voor de iPad, met ingebouwd toetsenbordje. Je kunt met deze hoes langere teksten typen. Via Kickstarter investeer je voor 89 dollar in het project.

nibiqu ipadDe Microsoft Surface is nog niet het commerciële succes wat Microsoft ervan had verwacht, ondanks dat er hard aan aan wordt gewerkt om de tablet op het netvlies te krijgen van zakelijke gebruikers. Toch heeft Microsoft wel iets goeds gedaan: de beschermhoes die je erbij kunt kopen is nét iets handiger dan die van Apple, omdat er al een toetsenbord is ingebouwd. Een hoesje met de onuitspreekbare naam Nibiqü probeert de hoes te imiteren, maar dan als iPad-accessoire. Hij is superdun (3,55mm) en is gemaakt van polyurethaan en aluminum. Een 1-op-1 kopie is het niet, want de bedenker heeft patent aangevraagd op de membraantechnologie voor voelbare feedback.

Vroege vogels betalen $89 voor de groene of donkergrijze Nibiqü, maar dan moet je wel snel zijn want er zijn van elke versie maar 100 stuks voor deze vriendenprijs te krijgen. Daarna betaal je $109. Je kunt met de Nibiqü je iPad in verschillende standen zetten, tussen de 50 en 90 graden. Ingebouwde magneetjes zorgen dat je de case in staande of liggende positie kunt neerzetten. Handig is dat je geen batterijtjes nodig hebt, want het toetsenbord haalt z’n stroom uit de 30-pins connector. Een versie met Lightning-adapter is bijna klaar. Hou er rekening mee dat deze beschermhoes alleen geschikt is voor de 9,7-inch iPad, niet voor de iPad mini. Net als bij alle andere Kickstarter-projecten betaal je pas als het project z’n beoogde doel heeft behaald. In dit geval is dat 100.000 dollar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 10:43
Categorie Accessoires
Onderwerpen ipad, surface, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.