Apple weigert accessoires die Lightning-kabel en 30-pins connector combineren

Kickstarter-project POP gaat alsnog geld teruggeven aan donateurs. Apple weigert het gebruik van Lightning-poorten in het accessoire.

POPiPhone-oplaadstation POP wist op Kickstarter eerder dit jaar genoeg geld in te zamelen, maar de makers voelen zich nu gedwongen om alle donateurs hun geld terug te geven. Het zou niet mogelijk zijn om het apparaat te maken, omdat Apple het gebruik van Lightning-aansluitingen weigert goed te keuren. Apple zou niet willen dat een Lightning-poort wordt gebruikt op een apparaat dat daarnaast ook andere aansluitingen heeft – zelfs als die andere aansluitingen Apple’s 30-pins-verbinding gebruiken.

Hoewel latere revisies van de POP ook gebruikmaakten van usb-aansluitingen, was het eerste plan om het accessoire enkel twee Lightning-kabels en twee 30-pins-kabels te geven. Het laadstation had alsnog op de markt kunnen komen als de makers vier keer een 30-pins-kabel hadden gebruikt en twee Lightning-adapters leverden, maar dit zou te duur zijn geworden.

Kickstarter-donateurs kunnen via Christie Street, een andere crowdfundsite, hun geld terugvragen. De makers maken hierdoor wel verlies op het iPhone-accessoire: zij moesten 5 procent van de opbrengst betalen aan Kickstarter en 3 procent aan creditcardkosten opgeven, geld dat ze niet zomaar terug kunnen krijgen. Wel hebben ze Kickstarter verzocht om hun aandeel alsnog te ontvangen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 december 2012, 11:31
Categorie Accessoires
Onderwerpen freedompop, kickstarter, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.