nest-cam-tafel

Nest Cam kost 200 dollar en komt ook naar Nederland

De Nest Cam gaat 200 dollar kosten en kan filmen in 1080p beelden. Dat blijkt uit informatie die een retailer alvast publiceerde.

nest-camVorige week lekten al beelden van de nieuwe beveiligingscamera van Nest en nu is het product zelfs al in webshops te vinden. De Nest Cam NC1102ES wordt de opvolger van de Dropcam en gaat 200 dollar kosten.


Nest is onderdeel van Google en biedt momenteel al een slimme thermostaat en een rookmelder aan. Vorig jaar nam Nest het bedrijf Dropcam over, dat beveiligingscamera’s maakt. De Dropcam was niet in Nederland te koop, maar z’n opvolger zal dat wel zijn. Nest heeft de beveiligingscamera een nieuw uiterlijk gegeven. Ook is het installatieproces vereenvoudigd.

nest-cam-meisje

In de webwinkel van Best Buy is te zien, dat je 1080p beelden filmt met een snelheid van 30 frames per seconde. Dat stelt je in staat om ook kleine details in HD-kwaliteit te bekijken.

Update: inmiddels is de Nest Cam ook officieel aangekondigd door de fabrikant.

nest-cam-muurbevestigingVia smartphone-notificaties (iPhone en Android) blijf je op de hoogte van gebeurtenissen, zoals beweging en geluid. Met dezelfde app kijk je mee naar livebeelden die de Nest Cam vastlegt. Om ook in het schemerdonker goed te kunnen zien wat er gebeurt, zit er een infrarood-modus op. De camera kijkt onder een hoek van 130 graden rond in de kamer en kan 8x inzoomen. De Nest Cam maakt verbinding met je Wi-Fi-netwerk en is ook aan de muur te bevestigen, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Volgende week is er een persbijeenkomst van Nest in Nederland, vlak na de internationale persbijeenkomst. Daar zullen we namens iCulture aanwezig zijn om details zoals prijs en leverdatum te achterhalen.

Ook vernieuwde Nest Protect en Nest-app

Via Twitter heeft Nest ook een compleet nieuwe Nest Protect aangekondigd. Dit is een vernieuwde rookmelder met nieuwe veiligheidsfuncties. Vanaf je iPhone kun je de meldingen stopzetten. De tweede generatie Nest Protect kan nog steeds rook en koolmonoxide opsporen, maar is veel beter geworden in het opsporen ervan. Met een zogenaamde split-spectrum sensor kunnen vuurtjes die zich snel verspreiden of juist heel langzaam smeulen, veel sneller gedetecteerd worden. De nieuwe Nest Protect heeft een levensduur van 10 jaar (voorheen 7 jaar) en is bovendien compacter en makkelijker aan het plafond te bevestigen. De prijs wordt 99 dollar per stuk.

nestprotect

Met de vernieuwde Nest-app kun je meteen vandaag al aan de slag. Deze voegt alle functies van de thermostaat, rookmelder en camera samen, zodat je nog maar één app nodig hebt.

nest-app

Tipgever: Bas

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juni 2015 om 19:53
Onderwerp
Categorie
Accessoires
15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.