iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

iPhone 4S gelanceerd in Nederland, weinig toestellen in winkels

De iPhone 4S wordt weinig geleverd bij de Nederlandse winkels. Resellers waarschuwen voor weinig tot geen ontvangen iPhones, waardoor klanten er beter geen moeite voor kunnen doen om hem te komen kopen.

iCentre AmsterdamTwee weken terug zagen we wereldwijd nog ontzettend lange rijen voor Apple Stores, APR’s en andere elektronicazaken voor de iPhone 4S. Bij de lancering van de iPhone 4S in Nederland lijkt dit vandaag alleen niet het geval: winkels krijgen geen tot weinig iPhones toegestuurd, waardoor hooguit een handjevol mensen voor de deuren van winkels bivakkeert. Waarschijnlijk is dit te wijten aan het grote aantal voorbestellingen dat er afgelopen week werd gemaakt, dat ook bij vertragingen bij onder andere T-Mobile zorgde.

Veel Apple Premium Resellers laten alvast via Twitter weten waar klanten nu eigenlijk op kunnen rekenen. Zo zei iCentre gisteravond de iPhone 4S niet te gaan verkopen en dat klanten er weinig baat bij hebben om voor de deur te wachten. iCentre verklaarde tegenover iPhoneclub dat ieder van hun winkels in Nederland één iPhone 4S zal ontvangen, waardoor de eerste klant wellicht wel geluk heeft. “Het is niet de moeite waard om hiervoor naar de winkel te gaan”.

Xando, een reseller met winkels in Enschede, Nijmegen en Zwolle, liet vanmorgen via Twitter weten dat de iPhone 4S bij hun helemaal niet geleverd was. iFactors verwacht ongeveer een enkel toestel bij filiaal, maar blijft positief: “in het meest gunstige geval krijgen winkels driemaal de iPhone 4S”. Wel zijn ze van plan om in sommige gevallen de binnengekomen toestellen als demo-apparaat in te zetten, waardoor ze alsnog niet verkocht worden.

Hoe vaak de iPhone 4S landelijk bij de Mediamarkt is geleverd, kan de winkelketen niet zeggen. Ze roepen daarom klanten op om te bellen met hun dichtstbijzijnde filiaal om te vragen naar de stand van zaken. Veel zullen het er waarschijnlijk niet zijn: de Mediamarkt bij Amsterdam ArenA liet tegenover iPhoneclub weten slechts vier toestellen te hebben ontvangen, die allemaal al zijn verkocht.

Vorige week begonnen de grote telecomproviders van Nederland met het aannemen van voorbestellingen voor de iPhone 4S. Ook in de online Apple Store is de iPhone 4S sindsdien te bestellen. Bij de providers liep het storm, waardoor er al snel lange levertijden werden aangekondigd. Eerder deze week liet T-Mobile in een tabel zien dat klanten soms een maand moeten wachten tot hun iPhone 4S wordt toegestuurd. Over het aantal toestellen dat zij in de winkels zouden verkopen wilde de provider toen nog geen uitspraak doen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 oktober 2011, 10:39
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple retailer, iPhone 4s, nederlandse apps, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.