iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Nederland goed voor 1% van internetverkeer op iPhone

Admob heeft gemeten waar iPhone-internetters vandaan komen. Het grootste deel (70%) komt uit de VS; Nederland zit met 1% op hetzelfde niveau als Brazilië, Italië, Canada en Mexico.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhone by CountryAdmob heeft een interessante grafiek gepubliceerd, waaruit blijkt hoe goed Nederland het doet ten opzichte van andere landen. In de grafiek is te zien uit welke landen mensen afkomstig zijn, die via de iPhone gebruikmaken van internet. De VS staat natuurlijk bovenaan (70%), gevolgd door Frankrijk (5%) en het Verenigd Koninkrijk (4%). Hong Kong en Duitsland doen het met 2% ook nog redelijk goed, maar Canada, Mexico, Nederland en Italië komen niet verder dan 1%. Dat zijn overigens wel landen waar de iPhone nog niet officieel is uitgebracht.

België komt helaas niet in de grafiek voor; de cijfers daarvan zijn in de 12% van de categorie ‘Other’ verwerkt. Admob heeft ook een grafiek gemaakt, waarin te zien is hoe Amerikaanse iPhone-bezitters verbinding maken met internet. Opvallend is dat EDGE met 46% bijna op hetzelfde niveau staat als Wi-Fi (54%).

Meer info: Admob

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:38
Categorie iDevices
Onderwerpen Internet, nederlandse apps, reclame, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.