Gouden handel in Oekraïne rond oude iPhones

Een handelaar op Craigslist koopt gebruikte en gekraste iPhones op voor $350 en verkoopt ze in de Oekraïne voor meer dan $1.000. Gouden handel en een ideale manier om straks van je oude iPhone af te komen?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

UkraineEr komt een nieuwe iPhone aan. Wat ga je doen met het huidige model? Simpel: net zoals er vroeger vrachtwagens met kleding en voedselpakketten naar Polen werden gestuurd, kun je nu een luchtbrug opzetten naar de Oekraïne. Cult of Mac schrijft over een handelaar op Craigslist (de Amerikaanse variant van Marktplaats) die tweedehands iPhones opkoopt.

Deze handelaar, met de naam Claude, betaalt voor een licht bekraste iPhone maar liefst $350. Hij kan het zich veroorloven, want in de Oekraïne levert zo’n iPhone makkelijk $1.000 op.

Het importeren is wel een probleem, want de handelaar loopt bij de douane het risico dat ze uit zijn bagage worden gehaald en moet daarbij ook regelmatig ambtenaren omkopen. Opmerkelijk punt in het verhaal, is dat deze handelaar nog niet op de hoogte was dat er een nieuwe iPhone aankomt. Maar ach, wat maakt het uit; hij raakt alle iPhones die hij meeneemt toch wel kwijt.

Via: Cult of Mac

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 oktober 2014, 12:57
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.