Garageband voor iOS heeft een update gekregen met meer functies.

Garageband geüpdatet met Live Loops, 3D Touch en een virtuele drummer

Garageband voor iOS heeft een flinke update gekregen. Met de nieuwste versie is het mogelijk om een virtuele drummer toe te voegen aan jouw muziek en dankzij 3D Touch voeg je keyboardgeluiden met een melodieus effect toe.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Apple heeft GarageBand link) van een flinke update voorzien. De iOS-app heeft een aantal nieuwe functies gekregen die ook van pas komen bij de net uitgekomen app Muziekmemo’s. Met Live Loops voeg je live dj-effecten in realtime aan je creaties toe door gebruik te maken van multi-touch. Ook kun je een virtuele drummer aan je muziek toevoegen die exact jouw aanwijzingen opvolgt.

Garageband voor iOS heeft een update gekregen met meer functies.

Live Loops in GarageBand

Met Live Loops wordt het maken van muziek net even wat makkelijker. Live Loops is geïnspireerd op dj-controllers en drumcomputers. Het toevoegen van zogenaamde loops gaat eenvoudig, want je hoeft alleen op de cellen en kolommen te tikken. De loops kunnen live worden afgespeeld en geremixt, terwijl GarageBand ervoor zorgt dat je muziek automatisch in de maat blijft. Te ingewikkeld om hier zelf mee aan de slag te gaan? Apple heeft meer dan 1200 Apple Loops aan de app toegevoegd om van start te gaan.

Voeg een virtuele drummer toe in Garageband voor iOS.

Virtuele drummer

Ook nieuw is de drummerfunctie. De functie die door het leven gaat als Drummer voor iOS maakt het mogelijk om een virtuele sessiedrummer aan je songs toe te voegen. In totaal zitten er negen virtuele sessiedrummers in Garageband, elk in en populaire elektronische of akoestische stijl. De drummers kunnen jouw ritme volgen en zich daarop aanpassen. Is het niet naar wens, dan kun je met regelaars het één en ander aanpassen.

GarageBand 2.1 bevat daarnaast nog veel meer nieuwe functies, zoals het gelijktijdig opnemen van 32 sporen (iPhone 5s, iPad Air, iPad mini 2 en later). Wel heb je hier een compatibele audio-interface van derden nodig. Een andere handige toevoeging is die van 3D Touch. Dankzij 3D Touch kun je keyboardgeluiden spelen met het zogenaamde polyfone aftertouch. Dit zorgt voor een melodieus effect aan je nummers. Bovendien is de app aangepast voor de iPad Pro, waardoor je nog meer kunt zien en tegelijkertijd kunt bedienen om de ultieme muziek te maken. In onderstaande video laat T-Pain aan The Verge zien wat de mogelijkheden zijn van GarageBand op een iPad.

Updates voor Logic Remote, Logic Pro X en MainStage 3

Naast de update voor GarageBand en de gloednieuwe Muziekmemo’s app, kreeg ook Logic Remote (link) een handige update. De remote-app is vanaf nu beschikbaar op de iPhone, en ondersteunt de iPad Pro. Daarnaast kun je met Logic Remote nu Garageband, Logic Pro X en MainStage aansturen. Houd er wel rekening mee dat de iPhone-app alleen met Logic Pro X en niet GarageBand werkt. Tot slot zijn MainStage 3 (link) en Logic Pro X (link) op de Mac bijgewerkt met nieuwe plugins en verbeterde prestaties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2016, 20:14
Categorie Apps
Onderwerp garageband

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.