Next voor iPad: overzichtelijk huishoudboekje met iCloud-synchronisatie

Next voor iPad is een overzichtelijk en interactief huishoudboekje waarbij uitgaven via iCloud tussen iPhone en iPad worden gesynchroniseerd.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

nextOp de iPhone zijn de populaire apps waarin je een huishoudboekje kunt bijhouden zeer talrijk, maar op de iPad valt het tegen. Het populaire Wally en Spendee zijn bijvoorbeeld nog niet universeel. Het minder bekende Next heeft inmiddels echter wel een aparte iPad-app uitgebracht, genaamd Next for iPad. Tegelijk werden zowel de bestaande iPhone-app als de nieuwe iPad-app van iCloud-synchronisatie voorzien. Hierdoor kun je in Next nu uitgaven onderweg even snel op je iPhone invullen, om later het overzicht rustig thuis op de iPad te bekijken. De app heeft een handige functie waarmee je door in te zoomen eenvoudig tussen jaren, maanden en dagen schakelt.

overzichtHet rustige Next werkt met tientallen iconen, die je kunt koppelen aan uitgaven in een bepaalde categorie. Het winkelwagentje voor de boodschappen, de trui voor kleding kopen, etcetera. Nadat je jouw uitgave onder het bijbehorende icoon hebt geschaard verwerkt Next deze in interactieve grafieken en diagrammen. Deze bieden een handig inzicht in de manier waarop jouw uitgaven zich verhouden tot die van gister, vorige week of vorige maand. Door met een vinger over de lijnen in de grafieken te gaan krijg je meer specifieke informatie over afzonderlijke uitgaven.

maandoverzichtDe overzichten met de cirkels moet je even leren kennen, maar al snel ontdek je hoe handig ze eigenlijk zijn. Zo zie je aan de hoogte van de cirkels op het scherm hoe hoog je uitgaven die maand waren en werkt de zoomfunctie erg goed. Hoe verder je inzoomt, hoe meer informatie je krijgt. Doordat de iconen overal terugkomen zie je precies waar jouw eventuele gat in de hand zich bevindt. Je ziet in één oogopslag of je over het algemeen gezien te veel uit eten gaat, die dure hobby een beetje moet inperken of van jezelf voorlopig geen nieuwe kleding mag kopen. Back-uppen kan via e-mail, Airdop en iMessage. Waarom de app wel synchroniseert via iCloud maar via dezelfde weg geen back-ups laat maken is ons een raadsel.

Een gratis alternatief voor Next dat ook op iPhone en iPad werkt is het Nederlandse Uitgaven, een zeer simpele maar duidelijke app. Verwacht hierbij geen mooie grafieken, interactiviteit, iCloud-synchronisatie en andere poespas, maar een zo simpel mogelijk overzicht van je uitgaven.

Downloaden: Next for iPad (€1,79, iPad, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 maart 2014, 16:53
Categorie Financiën
Onderwerp uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.