Movavi: gratis online videoconversie voor de iPhone

Movavi lanceert een gratis online dienst, waarmee je video's kunt omzetten anar een formaat, dat onder andere voor de iPhone geschikt is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Movavi online video converterenEr zijn heel wat bedrijven die een slaatje proberen te slaan uit het converteren van video’s voor de iPhone. Eigenlijk gaat het om gewone videotools, die al langer bestonden. Movavi bewijst nu dat het ook gratis kan. En je hoeft er niets voor te installeren.

Nu is het wel zo, dat Movavi niet alleen voor de iPhone geschikt is. Je kunt er ook video’s voor mobiele telefoons, iPods, websites en videopodcasts met omzetten. Maar het idee is interessant: je kunt een video omzetten van het ene formaat naar het andere, zodat je het makkelijk kunt uitwisselen of op een mobiel apparaat kunt afspelen. Natuurlijk wordt dan ook Apple’s favoriete H.264-formaat ondersteund, het videoformaat van de video iPod en iPhone.

Via de link online.movavi.com kun je de videobestanden omzetten. Daarnaast is er de webpagina online.movavi.com/tools.html waarop je zes gratis widgets vindt waarmee je de videodienst in je website, weblog of sociale netwerkpagina kunt inbouwen.

Software installeren op de desktop is niet nodig, wat als bijkomend voordeel heeft dat je het op elke computer met Windows, Mac of Linux kunt gebruiken. Het werkt als volgt: je uploadt een bestand, kiest het gewenste uitvoerformaat en vult een e-mailadres in. Blijkbaar gaan er ergens in het Oostblok dan een paar mannetjes heel hard rennen met geheugenkaartjes en usb-sticks, want het duurt bijna een dag voor je een e-mailtje ontvangt met de link waar je je videobestand kunt ophalen. Je mag per sessie vijf filmpjes van maximaal 10 minuten en maximaal 100 MB opsturen.

De dienst ondersteunt onder andere de volgende videoformaten: AVI, MP4, MPEG 2 (PAL en NTSC), MPEG 4, iPod (320×240), iPod 5G (640×480), PSP, 3gp en 3gp2 voor mobiele telefoons, MOV voor podcasts en FLV voor flashvideo’s.

Heb je niet genoeg aan de gratis online dienst, dan kun je voor $29,95 het pakket Movavi Video Converter kopen, dat nog meer mogelijkheden heeft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:11
Categorie Apps
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.