Citizen Proximity: zakelijk horloge met iPhone-app

De Citizen Proximity is een horloge met iPhone-koppeling, die er zakelijker uitziet dan de Pebble of Cookoo Watch. De Citizen Proximity is verkrijgbaar in zilver met blauw of in zwart met groen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

proximity citizenGisteren schreven we over de Cookoo Watch, een horloge met bijbehorende iPhone-app. Misschien ben je wat sceptisch over al die nieuwe spelers en heb je liever een horloge van een gevestigde naam, ook al zijn die over het algemeen niet erg vernieuwend. Ook dan is er een passend horloge met iPhone-app te vinden, al zal je er wel iets dieper voor in de buidel moeten tasten. De Citizen Proximity is een horloge met Bluetooth 4.0, die met een app communiceert. Pluspunt: het ziet eruit als een serieus horloge, die je ook tijdens zakelijke besprekingen kunt dragen. Minpunt: je zult ervoor naar Engeland moeten, want bij Nederlandse Citizen-dealers hebben we ‘m nog niet gezien.

Citizen verkoopt de Proximity in twee uitvoeringen: zilver met blauw en een iets sportievere uitvoering in zwart met groen. Je betaalt $495/£399 per stuk voor beide uitvoeringen. Beide horloges werken met Eco-Drive waarbij de benodigde energie via zonnecellen wordt binnengehaald. Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat dit een horloge is met de nieuwste snufjes, want het ziet eruit als een normaal horloge met analoge wijzerplaat. De Proximity trilt wanneer je een e-mailbericht binnenkomt en wanneer je naar een afspraak moet, maar heeft nog geen ondersteuning voor sms-berichten.

citizen proximityWel kan de Proximity je waarschuwen bij een binnenkomend telefoongesprek, maar net als bij de Cookoo Watch geldt: waarschijnlijk hoor je je ringtone van je iPhone toch wel en zit je niet te wachten op extra geluiden van je horloge. En terwijl de Cookoo eigenlijk alleen maar de tijd laat zien, probeert Citizen veel meer informatie op de wijzerplaat te proppen, met extra metertjes en wijzertjes. Er zitten slimme functies in, zoals het automatisch aanpassen van de tijd als je naar een andere tijdzone reist. Je kunt met dit horloge ook je iPhone zoeken, door een geluidje te laten afgaan. De iPhone moet dan wel binnen bereik van Bluetooth zijn. Loop je de deur uit en vergeet je je iPhone, dan gaat er op het horloge een alarm af. Wat niet kan bij de Citizen Proximity (en wel bij de Pebble) is dat je op het scherm allerlei digitale informatie kunt aflezen.

Downloaden: Citizen Proximity Eco-Drive (gratis, horloge vereist, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 december 2012, 17:19
Categorie Accessoires
Onderwerp horloge

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.