Voetbal International komt met VI Premium: abonnement voor iOS

Voetbal International heeft de iPhone- en iPad-app aangepast op VI Premium, een nieuw abonnement tussen het weekblad en de website in.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

VI HomeDe Leeuwarder Courant deed het als eerst in Nederland, NRC doet het met NRC Reader en de Volkskrant met Volkskrant Select. En nu vindt het ’tussenabonnement’ tussen het papieren abonnement en het gratis internetnieuws ook zijn weg naar gespecialiseerde media. Voetbal International introduceert woensdag VI Premium. Voor 7,99 euro per maand krijg je vroegtijdig toegang tot nieuws, opinie en achtergrondartikelen in een apart onderdeel van de bestaande app. Je kan VI Premium twee weken lang proberen door een abonnement op te vragen vanuit de app. Die stopt automatisch.


VI Premium volgt de opzet van NRC Reader. Voetbal International zegt iCulture dat er elke dag zo’n 6 tot 10 verhalen in VI Premium zullen verschijnen, waarbij het aantal afhangt van de actualiteit. De artikelen worden aangekondigd in een aparte sectie. Een sectie die beeldender is dan de rest van de applicatie.

Meebeslissen

VI PremiumZowel op de iPhone, iPad als de desktop waarop Premium ook is te raadplegen, zie je de verschillende categorieën van uitdiepende verhalen onder elkaar. Je ziet eerst de nieuwste verhalen, dan columns, wedstrijdanalyses, interviews, (humoristische) smalltalk over voetbal en opinie van clubwatchers. Interactiviteit is een belangrijk onderdeel van de exclusieve content. VI zegt dat lezers regelmatig een stelling of vraag voorgelegd krijgen, of zelf een vraag kunnen stellen. ‘Lezers kunnen meebeslissen over de zaken waar de redactie aandacht aan dient te besteden’, luidt de belofte.

Je kan een abonnement op VI Premium afsluiten vanuit de applicatie, maar daarvoor wordt de traditionele in-app aankoop waar Apple 30 procent op pakt, omzeild. Je wordt doorgestuurd naar een webpagina om daar af te rekenen en naam, adres en woonplaats in te geven. Wie al lid is van het papieren Voetbal International, krijgt gratis toegang tot de nieuwe berichtenstroom – die qua diepgang het webnieuws overtreft en qua actualiteit het blad aftroeft.

Aangepaste app

De universele applicatie op iPhone en iPad werd aangepast voor VI Premium. Het gevolg is dat er nu twee zijmenu’s zijn in plaats van één. Links vind je de algemene menustructuur, rechts vind je persoonlijke voorkeuren en snelknoppen naar je favoriete competities, clubs en spelers. Daar stel je ook pushberichten in voor wedstrijden om live van op de hoogte te blijven.

Voetbal international persoonlijke menu VI Premium artikel

Opvallend is dat het leeslettertype van VI Premium-artikelen een stuk deftiger is dan normale nieuwsberichten. Zo doet de betaalde content van VI Premium meer denken aan het weekblad dan aan de website. Ook kan je de lettergrootte bij die artikelen instellen, wat vreemd genoeg niet aan de orde is bij normale artikelen. Helaas is de sectie met persoonlijke instellingen in Voetbal International nog steeds niet je dat. Zo dien je abonnementsgegevens voor VI Premium in de webomgeving in te voeren, ondanks dat ze al in de app staan. En probeer ook maar eens AZ toe te voegen als een van je favoriete clubs. Wel gaat het toevoegen en volgen van favoriete teams en spelers sneller dankzij een zoekbalk. Ook is de app een stuk rustiger geworden door twee zijmenu’s te gebruiken in plaats van één.

Downloaden: VI (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.