Mobistar kondigt iPhone 3G zonder simlock aan in België

Mobistar heeft de iPhone 3G vandaag op een persbijeenkomst aangekondigd. De iPhone 3G is zonder simlock verkrijgbaar en er komen ook vier abonnementen, waaronder een zakelijk abonnement. Het goedkoopste abonnement is €30.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

iPhone MobistarDe Belgische fans krijgen eindelijk meer informatie over de Belgische iPhone 3G: vanaf 11 juli om 00:01 uur is de iPhone 3G in Brussel te koop. Tijdens een persbijeenkomst meldde Mobistar’s CEO Benoit Scheen dat de iPhone in België zonder verplichte iPhone-abonnementen en simlock aangeboden zal worden. De eerste weken zullen er weinig toestellen beschikbaar zijn, pas later is er voldoende voorraad. De iPhone 3G is als los simlockvrij toestel te koop voor €525 voor het 8GB-model en €615 voor het 16GB-model. Daarnaast komen er 4 abonnementen (waaronder één zakelijk iPhone-abonnement). Het goedkoopste abonnement kost €30 en omvat 3 uur belminuten, 300 SMS-berichten en 200 MB dataverkeer. Er is geen verdere korting op de iPhone als je wel een van de nieuwe (of bestaande) abonnementen kiest. De prijs van de iPhone 3G in België is dus met of zonder abonnement respectievelijk €525 of €615 euro.

De twee andere abonnementen voor consumenten kosten 45 en 65 euro per maand op voorwaarde dat je een abonnement van 24 maanden afsluit. Alle abonnementen op een rijtje:

  • €30: 3 uur beltijd, 300 SMS-jes, 200 MB dataverkeer
  • €45: 6 uur beltijd, 600 SMS-jes, 500 MB dataverkeer
  • €60: 9 uur beltijd, 900 SMS-jes, 1 GB dataverkeer

Het speciale zakelijke abonnement (Business) bevat 1 uur (?) beltijd, geen SMS-berichten en 1 GB dataverkeer.
Visual Voicemail zal helaas – net als in Nederland – niet gelijk beschikbaar zijn, maar op een later moment worden geïntroduceerd. Er is niets bekend gemaakt over de precieze datum hiervan.

De iPhone 3G zal te koop zijn in de Mobistar Shops en bij 28 Apple Premium Resellers. Daarnaast kun je de iPhone 3G ook online via Mobistar.be kopen. De iPhone zal in de verschillende Mobistar Shops in België op 11 juli vanaf 10:00 uur te koop zijn. Hoeveel er beschikbaar zullen zijn wil Scheen niet zeggen, maar tijdens de avondopenstelling in Brussel zullen er 250 stuks beschikbaar zijn. Er geldt een maximum van één iPhone 3G per klant. Heb je al een iPhone 1.0, dan mag je deze bij Mobistar inruilen tot een bedrag van €150 euro.

Er was al een paar weken bekend dat Mobistar de iPhone-operator zou worden, maar Belgische wetgeving hield een vroegtijdige aankondiging tegen. De persbijeenkomst die op 4 juli was gepland, werd afgelast omdat nog niet alle details waren uitgewerkt. “Waarschijnlijk had het uitstel te maken met de strenge Belgische wetgeving over de koppelverkoop”, zei Europees parlementslid Saïd El Khadraoui, die begin dit jaar al vragen stelde over de iPhone-verkoop. “Mobistar moet ervoor zorgen dat kopers hun toestel ook met een andere operator kunnen gebruiken. Ze moeten dus ook met een sim-kaart van Proximus of Base kunnen bellen”, zo valt te lezen in de Gazet van Antwerpen. De Federale Overheidsdienst Economie in België is van plan het businessmodel van de Apple iPhone te onderzoeken. Benoit Scheen, CEO Mobistar, heeft op de persconferentie gezegd dat de simlock ook in België gewoon is toegestaan, maar dat zij voor een simlockvrije versie hebben gekozen om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Dank aan alle tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 oktober 2009, 22:20
Categorie Providers
Onderwerpen abonnementen, belgische apps, mobistar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.