Mobiclip maakt live tv-applicaties van elke tv-zender

Mobiclip maakt iPhone-applicaties waarmee je live televisie kunt kijken. Elke zender is (in theorie) om te zetten in een iPhone-applicatie, maar Mobiclip doet het alleen als de tv-zender dat wil.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

France 24Op Mobile World Congress kwamen we Mobiclip tegen, een bedrijf met een interessante applicatie: live televisie! Mobiclip heeft al een applicatie van France 24 in de App Store, die je gratis kunt downloaden. Een monsterapplicatie met zo’n 50 tv-zenders uit India is nog in de maak. Nu hopen we stiekem dat de NOS, de omroepen of commerciële zenders meelezen, want de applicatie zou ook een geweldige aanvulling zijn voor het Nederlandse mobiele tv-aanbod. Mobiclip heeft een eigen codec met DRM ontwikkeld, waarmee je de tv-beelden op verschillende toestellen kunt bekijken.

In de applicatie vind je meerdere categorieën: je kunt live televisie kijken of een van de opgenomen programma’s downloaden als video-on-demand. Vanwege de beperkingen die Apple stelt kun je de applicatie alleen via Wi-Fi gebruiken. In de demo zag het er allemaal vloeiend uit, al gaf de medewerker van Mobiclip die de demonstratie gaf aan dat de videostream nog niet eens volledig is geoptimaliseerd voor de iPhone. Mobiclip kan de tv-beelden van elke tv-zender omzetten in een live tv-applicatie, maar doet dat alleen in samenwerking met de tv-zender zelf (in verband met rechten).

Installeren: France 24 Live (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:34
Categorie Apps
Onderwerpen streaming, televisie, video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.