Miro Video Converter: video’s converteren voor je iPad (OSX)

Met Miro Video Converter kun je op een makkelijke manier videobestanden converteren voor je iPad.

MiroVideoConverterAls je films of series wilt kijken op je iPad, dan is dat geen kwestie van een gedownload videobestand via iTunes op je iPad zetten en afspelen. Veelgebruikte videocodecs, zoals XVID, worden namelijk niet ondersteund door de iPad. Er zijn wel applicaties waarmee je onder andere XVID-bestanden kunt afspelen, maar de kwaliteit van de encoder is niet altijd heel goed. Een andere oplossing is het converteren van je bestanden naar een mp4-bestand dat geschikt is voor je iPad.

MiroVideoConverterEén van de meest gebruikte converters om je bestanden mee te transcoderen is Handbrake. Een programma met heel erg veel opties, waardoor het voor sommige gebruikers al snel lastig in gebruik is. In de Mac App Store is nu een aardig alternatief beschikbaar: Miro Video Converter. Je laadt een bestand, kiest op welk apparaat je de video af wilt gaan spelen en de rest gaan vanzelf. De applicatie kan de video zelfs direct inladen in iTunes.

Miro Video Converter kan videobestanden transcoderen voor de iPad, maar ook voor de iPhone en de iPod (Touch). Ook diverse Android-telefoons en de PSP worden ondersteund door Miro. Alle populaire videoformaten kunnen worden gebruikt als bronbestand voor de applicatie.

Downloaden: Miro Video Converter (gratis, Mac App Store)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.