Hockey: iPhone-applicaties testen makkelijker gemaakt

Hockey is een nieuwe oplossing om het testen van iPhone-applicaties makkelijker te maken. Het is een alternatief voor TestFlight.

hockey ad-hocEen tijdje geleden schreven we over TestFlight, een dienst waarmee ontwikkelaars gemakkelijk beta-applicaties voor de iPhone beschikbaar kunnen stellen. Buzzworks heeft ook zo’n oplossing ontwikkeld, onder de naam Hockey. Hiermee kun je als ontwikkelaar zorgen dat testers de applicatie in handen krijgen, zonder ze lastig te vallen met UDID’s en mobile provisioning-profielen. Het verschil tussen TestFlight en Hockey is dat je bij de laatstgenoemde een eigen PHP5-server nodig hebt en handmatige configuratie moet doen.

hockey updateVia Hockey kun je steeds de laatste update van een testapplicatie toesturen. Er komt geen mailverkeer meer aan te pas en de testers krijgen via één duidelijke interface steeds de nieuwste applicaties en releasenotes te zien. Notificaties via e-mail zijn niet nodig, want als tester krijg je gewoon een pop-up dat er een nieuwe versie beschikbaar is (zoals hiernaast te zien is). De ontwikkelaar kan via een dashboard zien welke versienummers in omloop zijn en welke problemen bij welke versies optreden. FutureTap, bekend van de app Waarheen?/Where To? (€2,39) gebruikt Hockey al om testapplicaties te verspreiden.

Bij Hockey, TestFlight en soortgelijke oplossingen is sprake van ad-hoc distributie. Daarbij worden applicaties beschikbaar gesteld die je nog niet via de App Store kunt installeren.

Meer info: Buzzworks

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 februari 2011, 13:05
Categorie Apps
Onderwerpen hockey, testflight

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.